aromatouch massage met etherische olie

Aromatouch, massage met etherische olie

De afgelopen tijd ben ik enorm druk geweest. Eigenlijk vanaf de winter en we weer uit een lockdown kropen, ging alles heel snel. Mijn retraite in mei stroomde vol met vrouwen die na twee jaar gedoe (laten we het zo noemen) voor zichzelf kozen. Een paar dagen helemaal niets behalve rust, ontspanning, yoga en gezelligheid. En een heerlijke massage, die ik zelf ook mocht ondergaan. Toen ik terugkwam van mijn retraite wist ik: Nu is het de tijd om eindelijk te beginnen met de cursus: Aromatouch, een massage met etherische olie van doTERRA. Ik wilde dit al twee jaar maar je weet, door gedoe kwam het er niet van. Wat het precies is deze massage, vertel ik in dit blog.

Etherische olie, natuurlijke kracht in een flesje

Ik werk al een aantal jaar zowel in mijn eigen huishouden als in mijn coaching met de etherische olie van doTERRA. De olie heeft naast een aromatische werking waarbij het dus vooral gaat om geurbeleving, ook een werking op onze fysieke gesteldheid. Het kan allerlei lichamelijke klachten verminderen. Zo kan het griep en de nasleep van Covid draaglijk maken, maar dus ook je humeur opvijzelen als het een dag wat minder gaat. Ook pijn van spierziektes, chronische ontstekingen en aandoeningen (coeliakie en darmklachten) zenuwpijn, ouderdom en slijtage kunnen verminderen. En deze massage wordt als zeer heilzaam ervaren door vrouwen met allerlei vrouw gerelateerde klachten zoals endometriose, PMS, menstruatieklachten en de overgang etc. De olie van doTERRA is therapeutisch gekwalificeerd en is niet te vergelijken met olie van de drogist. Dit merk draagt het CPTG keurmerk.

Kennis en training

Om goed met de olie te kunnen werken heb ik zelf een aantal jaar geleden een training gevolgd. Hiermee mag ik mij nu doTERRA Certified Essential Oil Specialist noemen. Ik ken de werking van de oliën, hun krachten en waarvoor je ze kunt inzetten. Tijd dus voor de opleiding tot Aromatouch massage therapeut. Ik deed de opleiding bij Carla van Olieverdieping. De olie wordt verbouwd in de gebieden waar plant, boom, of struik het beste groeit en bloeit. Er bestaan verschillende soorten olie die zijn onderverdeeld in verschillende groepen. Zo zijn er grond/aarde oliën van wortels en bomen; kruidenolie zoals basilicum en salie; citrusolie, die verblijdend werkt, van bijvoorbeeld citroen of bloemenolie zoals roos en jasmijn. Daarnaast bestaan er ook gecombineerde oliën.

8 oliën in 4 stappen

Naast dat je de olie kunt gebruiken om de geur, kun je deze ook gebruiken op de huid (topisch). En dat is wat we doen met de Aromatouch, een massage met etherische olie. Voor deze massage is geen contra-indicatie, behalve één bepaald medicijn. Verder kan iedereen genieten van de weldaad, aanraking, geur en ontspanning. Met deze techniek wordt er nauwelijks druk uitgeoefend, maar natuurlijk houd ik rekening met fysieke klachten. De gebieden die gemasseerd worden zijn rug, nek, hoofd en schouders, oren en voeten. De Aromatouch massage met etherische olie behandeling bestaat uit 4 stappen met 8 van de meest gebruikte doTERRA oliën. De eerste fase is de fase van ontspanning, waarbij ik Balance en lavendel gebruik. De tweede stap is de ontstekings- en virus remmende stap en versterkt het immuunsysteem. Hiervoor gebruiken we tea tree olie en OnGuard. Daarna pakken we botten, gewrichten, spieren en bindweefsels aan met de AromaTouch olie en DeepBlue. Als laatste gebruiken we, om het lichaam te activeren Wild Orange en pepermunt. Na de massage ben je ontspannen en gerevitaliseerd! Het verlaagt de bloeddruk en hartslag en brengt hierdoor rust in het lichaam waardoor belangrijke processen in het lichaam de kans krijgen hun werk te doen in ons zo stressvolle leven.

Meer informatie

De Aromatouch massage met etherische olie duurt 45 minuten tot een uur. Na de behandeling is het belangrijk om even wat te drinken en de tijd te nemen om je lichaam weer te activeren. Wil je meer info over kosten en beschikbaarheid, stuur me dan een e-mail of check mijn website. Daar vind je alles wat je wilt weten over doTERRA en de magische kracht van de natuur. Wil je een Aromatouch massage met etherische olie boeken dan kun je via de website contact opnemen of mailen. Ik verzorg de massages bij Ekam yoga in Leidschendam op tijdstippen dat er geen lessen gegeven worden.

2 gedachten over “Aromatouch, massage met etherische olie

  1. Hoi Yacintha,

    Ik wil graag een afspraak maken voor een massage met etherische olie.
    wanneer zou dat kunnen?

Geef een antwoord