coeliakie challenge zij van glutenvrij

De Coeliakie Challenge van Zij van Glutenvrij

Eindelijk is het zover. Er hebben zoveel mensen al vaak om gevraagd, vooral op mijn Facebook pagina, een e-book of een cursus voor mensen met coeliakie en nu is hij er. De Coeliakie Challenge van Zij van Glutenvrij. In dit blog lees je er alles over.

E-book of challenge?

Toen ik net begon met bloggen als Zij van Glutenvrij, zo’n 5 jaar geleden, had ik al het idee om iets te gaan doen met al die verzamelde informatie en ik bedacht, ooit schrijf ik een e-book. Gaandeweg zijn er inmiddels meer dan 120 blogs verschenen, niet allemaal over glutenvrij, maar ook bijvoorbeeld over gezonde leefstijl en lifecoaching. De ondertoon was bijna altijd coeliakie of glutenvrij of had ermee te maken. En nu is het zover. Wat begon als een e-book wordt nu een challenge, gratis voor iedereen die coeliakie heeft of wacht of zoekt naar de diagnose en hun familie, vrienden en andere geïnteresseerden die willen leren over coeliakie. Ook horeca ondernemers mogen meedoen. Hiermee hoop ik dat zij zich meer kunnen inleven in de gedachtes en overwegingen van iemand die glutenvrij komt dineren of lunchen.

Gratis Facebook challenge

De Coeliakie Challenge van Zij van Glutenvrij is gratis en zal op Facebook plaatsvinden. We starten op dinsdag 14 juli met een Facebook live om 20.00 uur. Voor alle deelnemers is er toegang tot de speciale besloten Facebook Groep DE COELIAKIE CHALLENGE. Voor de live maak ik een evenement aan waar je je via de groep voor kunt opgeven. Vanaf 14 juli staat er ’s ochtends elke dag in de groep een post klaar en vind je bij de bestanden de werkboekjes. In het werkboekje staan links naar video’s en blogs met informatie. Ook staan er oefeningen in het boekje. Ik zou het super tof vinden als je aan het einde van de dag je ervaringen en inzichten deelt in de groep bij de post van die dag.

Waar gaat de challenge over?

Ik deel naast mijn eigen verhaal en mijn ervaringen, vooral tips en adviezen hoe je kunt leren omgaan met coeliakie. Wat moet je wel doen en wat niet? Hoe accepteer je de ziekte en een levensstijl die zo anders is dan je gewend bent. Ga je in de overlevingsstand of toch eerst heel verdrietig zijn? Waar moet je op letten als je uit eten gaat en hoe “durf” je dat? En nog veel meer. Het is een mega complete challenge eigenlijk. Het onderwerp van de live is “blij of verdrietig met de diagnose?”, waar juist jullie de ruimte krijgen om ervaringen te delen. De challenge eindigt op zondagochtend met een laatste post en werkboekje.

Hoe geef je je op?

Het is heel makkelijk. Geef je op door allereerst mijn pagina @zijvanglutenvrij op Facebook te liken. Daarna stuur je me een berichtje via messenger dat je mee wilt doen aan de gratis Coeliakie Challenge van Zij van Glutenvrij. Voor de volledigheid kun je me ook je e-mailadres sturen, maar alle communicatie gaat eigenlijk via Facebook. Als ik je berichtje ontvangen heb, nodig ik je uit voor de besloten groep. Geen Facebook en wil je toch meedoen? Stuur me dan even een berichtje.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Zij van Glutenvrij allemaal doet, blogt en organiseert voor mensen met coeliakie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Laat een reactie achter