fbpx
AH letters Sint

De glutenvrije Sint bij Albert Heijn

Vorige keer schreef ik al dat de glutenvrije Sint en vooral zijn Pieten dit jaar op veel plekken te vinden zijn. Bij intochten en Sinterklaas feesten vooral, maar ook het aanbod in de winkels en supermarkten wordt steeds groter. Een tijdje geleden kreeg ik van Albert Heijn een pakket opgestuurd vanaf het hoofdkantoor met glutenvrije lekkernijen en bij mijn eigen AH in Leidschenveen mocht ik ook nog wat meenemen om te testen.

Gekleurde chocoladeletters

Bijna alle chocoladeletters van AH, Delicata en de biologische versies zijn glutenvrij. Wel even goed kijken, want er zijn wel uitzonderingen. Ik kocht zelf uit interesse een roze, groene en oranje S. Schot in de roos, die waren na twee dagen op en klaar. De roze is wit/rode vruchten met stukjes, de groene pistache met stukjes noot en de oranje, verreweg favoriet met een friszoete sinaasappelsmaak. Hap slik weg letter. Ja vooral suiker, maar hé, het is bijna december en dan mogen we echt wel een beetje snoepen.

Glutenvrije pepernoten en speculaas van Consenza

Dikke hulde voor AH dit jaar wat betreft het seizoensaanbod van Consenza. Waar het vorige jaren een enorme uitdaging was om deze producten op tijd te bemachtigen, zowel in de winkel als online, is er dit jaar glutenvrij in overvloed te krijgen. Er zijn chocolade kruidnoten en gewone, er is speculaas en in andere supermarkten ook gevuld speculaas. Wij waren blij verrast door de smaak, zelf maken is natuurlijk lekkerder en beter voor je, maar als je coeliakie hebt zonder gedoe, dan is dit echt een goede optie. Die met choco zijn echt superlekker.

Speculaas en kruidnoten mix van Peak’s

Elk jaar is deze mix bij ons favoriet en ik zorg ook dat ik aan het einde van het seizoen een extra pak overhoud voor het volgende jaar. Met deze mix en een pakje boter maak je supersnel je eigen kruidnoten. Knapperig met een goede smaak en niet te zoet. Ook hier geldt weer, de mix zelf samenstellen kan ook, is ook beter voor je. Maar makkelijk is deze drukke maanden ook wel eens fijn.

Strooigoed

Mijn dochter en ik zijn allebei, of waren eigenlijk enorme fan van tumtum en dat mogen we niet meer. Komt door die chocorondjes met musket. In het strooigoed van AH zit ook tumtum, zonder die chocorondjes en dus mogen we die. Je hebt de zak in het klein en het groot. De grote hebben we er al 4 van op de afgelopen weken. Naast de zachte tumtum zitten er ook van die gezellige oud Hollandsche balletjes in, schuimpjes en lettertjes van suikerwerk. Lekker om te mixen met de kruidnoten. Schuimpjes en kikkers en muizen (fondant) zijn ook veilig. Check wel altijd de ingrediënten want een A-merk, huismerk of B-merk dat kan nog wel eens verschillen.

Wie zoet is

Genoeg te krijgen dus de komende weken. Niet het gezondste voer, bomvol suiker en lege koolhydraten. Maar ach, anders heb ik ook geen werk als voedingsdeskundige in januari. Dan is het weer tijd om aan het werk te gaan met je lijf en je hoofd. Samen in balans zodat je fris en strak in je vel de lente tegemoet kunt gaan. Hoe we dat doen, lees je op mijn coaching pagina op mijn website.

Ik ben niet betaald door Albert Heijn voor deze review. Deze blog is volkomen eerlijk en oprecht geschreven. De producten worden niet alleen door mij maar ook door mijn glutenvrije dochter getest.

2 reacties op “De glutenvrije Sint bij Albert Heijn”

  1. Helaas herken ik totaal niet wat je schrijft. Onze AH heeft nog helemaal geen aanbod glutenvrij. Waardeloos. Was vorig jaar ook al zo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *