fbpx
glutenvrije pepernoten

De glutenvrije Sint is dit jaar overal

Wat is er veel veranderd. De afgelopen 30 jaar, maar ook de laatste 5 jaar. Waar er een paar jaar geleden nog gekscherend werd gesproken over de Glutenvrije Piet en deze over een kam werd geschoren met de roetveeg, stroopwafel en Mondriaanvariant, houdt deze toch mooi stand. Sterker nog hij is dit jaar in meer steden te vinden dan ooit. En dat stemt vrolijk en hoopvol.

Hoopvol voor de toekomst. Dat we ooit in een land wonen waar allergieën en intoleranties “normaal” gevonden worden en waar er op een leuke en servicegerichte manier wordt omgegaan met dieetwensen. Want het kan dus wel.

En hoe meer bekendheid hoe minder gek men het vindt om te leren omgaan met dieetwensen en opties te bieden die voor iedereen veilig zijn. Dat is precies wat ik voor ogen had toen ik met bloggen begon. Meer oog voor mensen met coeliakie, meer oog voor de impact van dit dieet, als je er net mee begint en jij en je familie nog van niks weten.

Ik durf hardop te zeggen dat ik mijn steentje hieraan heb bijgedragen. Ik mag nieuwe glutenvrije producten testen (Ik kreeg vandaag spontaan een onverwachte aanvraag binnen en ben heel benieuwd-stay tuned), ik krijg lieve en positieve berichtjes van mensen naar aanleiding van blogs, posts en persoonlijke vragen en ik heb tevreden coeliakie coaching klanten. Ik maakte het afgelopen jaar gratis downloads die jullie massaal hebben geprint. De glutenvrije checklist, de checklist kruisbesmetting, de kaartjes, de glutenvrije barbecue checklist. Jullie hebben er blijkbaar behoefte aan. Heb je ze nog niet? Je vindt ze bij de freebies op mijn website.

Zaterdag komt hij dus weer aan, die lieve goede Sint, met hier en daar Pieten met veilige glutenvrije pepernoten in de zak. Je herkent ze aan het glutenvrije logo. Waar de Glutenvrije Piet dit jaar allemaal te vinden is vind je op de site van de NCV. Kijk je lekker knus en veilig thuis voor de buis met een beker warme chocolademelk, haal dan wat glutenvrijs en lekkers in huis van Albert Heijn. Daar is dit jaar heel veel keus in glutenvrij voor de Sint. Volgende week meer daarover. Ik wens iedereen alvast een gezellig glutenvrije sinterklaasfeest.

Meer weten over mijn coeliakie coaching traject? Meer info vind je op mijn website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *