dōTERRA

DōTERRA a way of life

Sinds een paar maanden ben ik in de wereld gedoken van de etherische oliën van DōTERRA. De natuur biedt namelijk heel veel oplossingen voor huis, tuin en keuken problemen en voor allerlei gezondheidskwesties. Het gebruik van olie is wel heel persoonlijk en altijd aanvullend aan een gezonde levensstijl. Eet je altijd patat en denk je dat je met een druppel olie dat kan opheffen, dan heb je het mis.

Etherische olie is olie gewonnen uit bladeren, wortels, bloemen, of de fruitschil van planten, struiken en bomen. Ze zijn 50 tot 70% krachtiger dan de plant of het fruit zelf. Dit komt door het chemische destillatieproces en is dus niet te vergelijken met homeopathie, waar gebruik gemaakt wordt van verdunningen.

De olie van dōTERRA wordt geproduceerd in de landen waar de betreffende plant inheems is, dus van nature groeit. Bijvoorbeeld, de citroenolie wordt gemaakt van citroenen, verbouwd, geoogst en geproduceerd op de vruchtbare warme grond in Zuid-Italië. Daarna wordt de olie als deze geheel gereed is voor gebruik vervoerd naar de distributiepunten voor verkoop.

De olie van dōTERRA kan in de meeste gevallen, op een paar uitzonderingen op 3 manieren worden gebruikt. En dat is wat deze olie anders en van betere kwaliteit maakt dan de goedkopere variant bij de drogist. Deze bevatten vaak een rood kruis (een gezondheidswaarschuwing). Je kunt de olie verstuiven in de lucht door gebruik van een koudstoom diffuser of door eraan te ruiken, je kunt het smeren op je lichaam en je kunt ze innemen. Sommige zijn echter zeer sterk en moeten met een capsule worden ingenomen. Je mag deze olie nooit met een waxinebrander branden! Dan gaat de structuur van de olie kapot.

Ik weet inmiddels dat deze olie heel veel doet en kan doen voor mensen. Om wat voorbeelden te noemen, wij gaan er hier slapeloosheid mee te lijf en groeikrampen. We smeren een olie voor meer focus en concentratie op school. We gebruiken het om schoon te maken in plaats van chemische middelen die je de adem benemen. We bestrijden schimmels en wratjes, buikpijn, hoofdpijn en griep. Ik maakte een samenstelling tegen de hooikoortsklachten. We ontspannen ermee onder de douche en in bad. Het gebruik van paracetamol is hier in huis met 100% verminderd.

Het is a way of life.

Wil je meer weten over het gebruik of het zelf opbouwen van een dōTERRA business, stuur me dan een berichtje of wordt lid van mijn Facebook groep Light up your Life. Je bent ook altijd welkom op gratis workshops die wij geregeld organiseren. Je vindt ze bij de evenementen op mijn Facebook pagina.

Liefs van de dōTERRA olievrouw