Zij van Glutenvrij zomervakantie 2019

Gesloten wegens vakantie?

Wat betekent vakantietijd voor jou? Op vakantie gaan? Naar een ver land of lekker dichtbij? Naar het Hollandse strand of gewoon lekker op je balkon? En wat doe je dan aan jezelf? Neem je rust of juist niet? Ga je je sociale leven nieuw leven inblazen, vrienden opzoeken die je verwaarloosd hebt, of kruip je in je schulp, op zoek naar rust? Blijf je aan of ga je uit? In mijn laatste blog  lees je wat Zij van Glutenvrij doet in de zomervakantie 2019.

Tandje langzamer.

Zoals je weet gaan wij vaak naar Italië. Lekker onbezorgd glutenvrij eten en de zon is er eigenlijk elke dag. Ik geniet van de zon en de stilte van de eerste plek die we bezoeken. Wil je weten welke dat is, lees dan mijn blog over een onbezorgde vakantie naar Italië. Bovenop de berg komen we daar tot rust, alle drie, ook Sarah. De eerste dagen zit uitslapen nog niet in haar systeem, maar na een paar dagen kan ze echt lekker doorslapen tot ver in de ochtend. Ook zij gaat een beetje uit. 

Laptop mee of toch niet?

Alles gaat er langzamer. Er is tijd en ruimte voor de dieren en de natuur op die mooie plek. Ik neem de tijd om meer te mediteren en om te visualiseren. In het ochtendzonnetje of met de ondergaande zon laat in avond, doe ik oefeningen. Eerst is er dan rust en daarna gaat de creativiteit weer stromen. Moet ik dan wel of juist niet mijn laptop mee? Ik twijfel daar nog over. Want stel dat het gaat stromen, dan wil ik het kwijt, opschrijven, anders vergeet ik de helft. Of laat ik het gebeuren en komen die mooie inzichten dan vanzelf terug als ik weer in het ritme van alledag zit.

Meditatie en visualisatie

Als je mediteert kom je dichter bij jezelf, bij je kern en dat waar je voor staat. Je vindt als het ware de antwoorden in de stilte. Eigenlijk is het niets minder dan even je hoofd en je gedachten uitzetten en voelen wat er te voelen valt. Als jij wilt weten hoe je dat ook kunt leren, kijk dan eens bij mijn Soundcloud meditaties. Nu heb je er alle tijd voor. Ik leerde het van Dolly en van Gabby Bernstein, mijn eigen coaches. Het zijn laagdrempelige oefeningen, ook voor mensen die denken dat meditatie niets voor hun is. Meditatie is namelijk voor iedereen. Elke poging is er een, een om voor jezelf te zorgen, om je rust te vinden en een plek te creëren waar je veilig bent met wat jou bezighoudt, wat jij voelt. En is het niet heerlijk om juist dat te doen in de vakantie. Als je een stapje verder wilt gaan kun je visualiseren. Dit is niets minder dan je eigen verbeelding en intuïtie laten spreken, dat wat jij graag wil bereiken en doen, dat wat jou drijft. 

Schenk aandacht

Juist in de vakantietijd is het fijn om die dingen wat meer aandacht te geven, die normaal door de drukte van alledag verloren gaan, omdat je jezelf er geen tijd voor gunt, of ze niet ziet. Van Dolly leerde ik de Droomgoot oefening en ik maakte er mijn eigen versie van, die ik op Soundcloud met je deel. Droom jouw dag, is een oefening om erachter te komen waar jij behoefte aan hebt, op dit moment. En door het voor je te zien, stap voor stap, en er kleine acties aan te verbinden, ga je ernaar leven. Eerst niet merkbaar misschien, maar later zul je denken, als dingen gaan veranderen…Hé, dat zag ik in mijn droom. Wil je meer weten? Check dan vooral mijn Soundcloud account. Ik heb er vandaag nieuwe opnames bijgezet.

Telefoon uit of aan?

Mijn werk is mijn telefoon en mijn telefoon is mijn werk. Althans wat betreft social media. Ik beloof mezelf en mijn gezin dat ik hem alleen tevoorschijn haal voor het maken van Insta stories over onze reis en de overheerlijke onbezorgde glutenvrije heerlijkheden die wij tegenkomen. Dus als je benieuwd bent, volg mij dan. Maar als jij je telefoon ook even uitzet? Ik snap het helemaal. Ik hoop dat je met dit blog tips hebt gekregen van Zij van Glutenvrij voor de zomervakantie 2019.

Mijn eerstvolgende blog is half augustus! Tot dan. Buona vacanza. Ondertussen kun je natuurlijk wel al mijn freebies doen en downloaden!

Laat een reactie achter