hart hoofd lijf in verbinding

Hart, hoofd en lijf in verbinding

Hoe krijg je dat voor elkaar? Dat alles helemaal in sync is met elkaar? Je hart, je hoofd en je lijf in verbinding. Een gezond gewicht met een opgeruimd hoofd en een hart waar je naar durft te luisteren. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar als je stap voor stap te werk gaat dan krijg je meer grip op je emotie en je mentale en fysieke kracht. En dat is zeker in deze tijden heel belangrijk.

Mindful eten, het begin van een gezonde spijsvertering

Ja daar komt ie weer, mindfulness. Maar toch is dit een van die dingen die wel echt gaan over in verbinding zijn. Als je met meer aandacht doet wat je doet, dan gaan dingen makkelijker. Ook zaken die je normaal gedachteloos doet, zoals eten bijvoorbeeld. Niets moeilijks aan zou je zeggen. Voor jou niet, maar je lijf heeft er niet zoveel aan als jij je eten naar binnen werkt zonder erbij stil te staan. Wist je dat je spijsvertering al begint in de mond? Koolhydraten worden in de mond door het speeksel al voor een deel afgebroken, maar dan moet je wel goed kauwen. Minimaal 10 keer, om en het hapje fijn genoeg te malen dat het geen brok wordt die na het eten te hoog blijft zitten waardoor je het maagzuur krijgt of opgeblazen wordt. Maar dus ook om ervoor te zorgen dat het speeksel al zijn werk kan doen met de afbraak van ingewikkelde suikers. En die eten we nogal wat in ons huidige eetpatroon.

Voel wat er te voelen valt

Maar het gaat niet alleen om eten natuurlijk. Het stilstaan bij wat je voelt of juist niet wil voelen is ook belangrijk om in verbinding te komen. De afgelopen tijd voelen we ons overwhelmed door allerlei beslissingen die anderen voor ons nemen bijvoorbeeld. Wat doet dat met jou? Waar voel je dat in je lijf? En als je er even stil bij blijft staan, wordt dat gevoel dan anders of verplaatst het zich? Het is heel heilzaam om dat gevoel eerst wat aandacht te geven, want als je dat doet, dan krijgt het een plek en kun je het opzoeken. Dan komt het je niet overvallen op een moment dat je niets mee kunt. Feel, allow and let go! Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken dan raad ik je mijn Soundcloud oefeningen aan. Er zijn er verschillende, ook voor mensen die altijd zeggen: Meditatie? Niks voor mij! Riep ik namelijk ook altijd.

Ja maar…

Zoveel plannen, maar het komt er nooit van. Er zijn altijd allerlei redenen te bedenken waarom je iets niet moet doen, dat zijn vaak ego gestuurde gedachten gebaseerd op angst opgebouwd in het verleden en maar wat graag van de partij om jou af te houden van het volgen van wat je hart je ingeeft, of je onderbuik, of je gevoel. Als jij nou echt graag iets wil, schrijf dan juist eens op waarom je het wel moet doen. Luister wel naar de andere stemmen, maar laat ze gewoon, schenk er eens geen aandacht aan. Maar laat ruimte voor die positieve smileys.

Eet bewust Leef bewust

Al deze onderdelen heb ik samen in een coaching traject gestopt, het Eet bewust Leef bewust traject. Een coachtraject bestaande uit 6 sessies inclusief een uitgebreide intake. We stellen samen haalbare doelen op, met kleine stapjes zodat het overzichtelijk blijft. Ik help je met het inzicht krijgen wat je eet en vooral waarom je het eet, of de verkeerde keuzes maakt op bepaalde momenten. Wat wil je wegstoppen of niet voelen? En wat wil je wel aandacht geven, zodat je hart, je hoofd en je lijf weer met elkaar in verbinding staan en niet meer als losse onderdelen functioneren. Wedden dat je meer positieve energie ervaart? Check mijn website voor de trajecten.

Laat een reactie achter