het glutenvrije tijgerbrood van Bakker Leoi

Het glutenvrije tijgerbrood van Bakker Leo

Eindelijk na jaren wachten is het zover, het is er. Het glutenvrije tijgerbrood van Bakker Leo. Toen ik net glutenvrij moest eten, was het een hele zoektocht naar lekker brood. Het is alweer bijna 7 jaar geleden, maar ik weet nog goed hoe het allemaal begon. En wat ik het meest zou gaan missen. Tijgerbrood was daar zeker een van. Naast allerlei ander lekker brood en vooral ook banket. Een paar jaar later toen ik eenmaal als Zij van Glutenvrij ging bloggen, schreef ik een recensie over al het lekkers wat Bakker Leo ons toen te bieden had. In dat blog schreef ik dat ik tijgerbrood zo miste en raad eens. Ze hebben het na gedegen proeven, testen, verbeteren nu kunnen toevoegen aan hun glutenvrije assortiment. En ik mag het testen. In dit blog lees je wat ik vind van het glutenvrije tijgerbrood van Bakker Leo en al het andere lekkers dat ze voor ons maken.

Heerlijk gebakken tijgerkorst

Vrijdag was het zover. Toen ontvingen we het unboxing pakket van Bakker Leo en hebben we al wat teasers geplaatst op mijn insta in de stories en op Facebook vind je de complete video. Mijn dochter stoof direct op het tijgerbrood af, om te kijken of het brood wel echt een knapperige korst heeft. Nou en dat heeft het, zowel het bruine als het wit brood hebben een herkenbaar tijger korstje. En daarnaast kun je het brood met een vinger indeuken zonder dat het breekt of scheurt. Dat belooft veel goeds.

Het ruikt zoals brood hoort te ruiken

En dan de geur, dat vind ik zelf altijd nog een ding van alles wat niet glutenvol is. Dat het vaak muffig ruikt. Zo niet dit brood. Mijn dochter duwde het brood onder mijn neus. “Ruik mama, echt brood!”. We hebben direct de witte variant als lunch gegeten, maar allerlei zoet beleg. Want dat hoort op een witte tijgerboterham. Met jam, vlokken, hagelslag, chocopasta en honing. Allemaal even lekker.

Best wel gezond

Als voedingscoach mag ik ook nog iets vinden van hoe gezond iets is en vooral of er voldoende vezels in onze vervangende producten zitten. Als je glutenvrij eet, mis je de nodige vezels uit dikke boterhammen. Dit brood bevat op 100 gram 7,9 gram vezels, Meer dan een doorsnee volkoren boterham. Daarnaast is het brood ook veilig met een tarwe allergie, omdat er geen glutenvrij gemaakt tarwezetmeel is gebruikt. En het bevat geen melk en lactose. Wat een feest dat glutenvrije tijgerbrood van Bakker Leo. Het brood en de andere producten zijn twee dagen vers en ook in te vriezen. De bakker wordt steeds populairder want er komen meer bakdagen bij omdat de vraag steeds groter wordt! En…ze werken aan een glutenvrije croissant.

De verrassingsbox

Naast het overheerlijke tijgerbrood bevatte de doos ook lekker meerzaden brood, pompoenpitten brood, eierkoeken (lekker licht en luchtig), fantastische giant cranberry koeken, tijgerbollen, pistolets om af te bakken en mini baguettes. 4 dikke chocolademuffins, een gewoon bruin brood en suikerbrood. Alles even lekker, smeuïg en vooral een fijne structuur. We konden niet alles tegelijk proeven, dus onze vriezer puilt uit met heerlijk glutenvrij brood. Houd mijn socials in de gaten voor meer updates! En misschien komt er binnenkort wel een win-actie van Zij van Glutenvrij en Bakker Leo. Voor nu is in ieder geval het glutenvrije tijgerbrood van Bakker Leo goedgekeurd. Bestel het gerust een keer!

Laat een reactie achter