fbpx

Hoezo doelen stellen voor 2020?

Je struikelt deze dagen over de doelen, dromen en plannen die gemaakt en gedeeld worden door iedereen. Vroeger had ik daar niet zoveel mee, met goede voornemens, zoals ze gewoon vroeger heetten en zeker niet speciaal met een nieuw jaar. Doelen zijn van alle dag of juist helemaal niet. Toch?

Inmiddels ben ik van gedachten veranderd. Het stellen van doelen of het uiting geven aan mijn dromen doe ik nu bijna dagelijks. Door meditatie of door te schrijven. Ik stel me mijn leven voor hoe ik het graag wil leven. Ik maak een moodboard, speciaal pas na de afsluiting van het oude jaar en dus in het nieuwe jaar. Met de maanstand van die dag, die ene 1 januari van dat nieuwe jaar. Ik ben misschien wel de enige die vandaag werkt. Heerlijk in alle rust, met muziek, mijn mala ketting en de maankalender die mij allemaal inspireren. Mijn diffuser spuwt er ook nog een heerlijke geur (doTERRA Arise uit de yoga set) uit zodat ik goed naar mijn intuïtie kan luisteren en in de juiste flow kom om te schrijven.

De maankalender zegt bij deze wassende maan, dat je juist nu in je kracht staat en het best kunt creëren. Ik heb besloten dat ik meer wil leven naar de stand van de maan. Ik slaap namelijk slechter met volle maan en velen met mij. Dat betekent dat ik dus tijdens andere maanstanden beter tot mijn recht kom. Waarom daar dan niet van profiteren? Of het echt werkt, laat ik je het komende jaar natuurlijk weten. Bijkomstigheid is ook dat de maanstanden en onze maandstonden nauw met elkaar verbonden zijn.

Maar goed terug naar die doelen of je dromen. Het is goed om uiting te geven aan je dromen. Daarmee geef je stem aan je intuïtie. En dat is hard nodig, want als je niet naar je intuïtie luistert, blijf je gehoor geven aan de stemmen van je ego. Je ego, mensen, lijkt je beste vriend, maar deze spreekt vaak alleen uit angst of andere negatieve emoties. De geijkte Wat als?- gedachte. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je niet je kop erbij moet houden hè! Want dat is natuurlijk heel iets anders. Je intuïtie is een leidraad, om het goede gevoel te leren volgen, vaak vanuit je onderbuik, hart of keel. Mensen verwarren intuïtie soms met impulsiviteit, maar met intuïtie zit je altijd goed.

Hoe leer je dan luisteren naar dat zachte onderbuik gevoel? Daar zijn verschillende manieren voor. Je kunt bijvoorbeeld met je diepere ik in contact komen door yoga, meditatie of mindfulness. Ik heb hiervoor verschillende oefeningen op Soundcloud gemaakt. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, meditatie kan iedereen. Het is niets meer en niets minder dan luisteren naar jezelf, terwijl je de stemmen in je hoofd even laat voor wat ze zijn. Echt niets zweverigs aan. Dacht ik namelijk ook altijd en moet je me nu eens zien. Elke dag zeker een kwartiertje luisteren naar mij en mezelf brengt rust en focus.

En focus kun je dan weer heel goed gebruiken als je doelen of plannen wilt maken. Die hoeven helemaal niet groots een meeslepend te zijn. Groot dromen mag, maar je kunt ook kiezen om dit jaar iets meer tijd voor jezelf in te plannen. Mooi doel, kan alleen maar heel veel goeds van komen. Er zorgt namelijk niemand beter voor jou dan jijzelf! Het gaat erom dat je vanuit je doel of droom of plan kleine stapjes leert zetten naar dat grotere doel. Van het ene doel komt vanzelf het andere. Ik wist een paar jaar geleden ook niet dat ik mede door te gaan mediteren nu een coachingspraktijk zou hebben waarin ik vrouwen begeleid naar een zelfbewust leven met vertrouwen in hun intuïtie en zich minder aantrekken van wat anderen van hun vinden. Jij kunt dat ook!

Om af te sluiten deel ik graag mijn eigen doelen met je: Mijn praktijk gaat dit jaar groeien met meer coachklanten, ik ga in mei naar de doTERRA Elevate in Rome en ik zal spreken op een doTERRA Wellness dag, over vitaliteit, geluk en je onderbuikgevoel! (En ja, dit delen is mega eng en maakt mij kwetsbaar!) Welke dromen geef jij vleugels in 2020?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *