intuïtie leren vertrouwen

Keer hier om!

Ken je dat gevoel dat je ergens bent aangekomen en je weet even niet hoe je verder moet? Je interne navigatie zegt: Keer om. Maar je weet intuïtief dat dat niet meer gaat. Of dat je dat niet meer wil. Omdat de weg die je bent ingeslagen jouw eigen weg is en dat goed voelde toen je die beslissing nam. Of misschien is die beslissing wel voor jou genomen. Hoe ga je om met de twijfel of je op de goede weg bent? In dit blog lees je hoe je je intuïtie kunt leren vertrouwen.

Volg je hart

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, volg je hart. Als je dat niet doet en je je altijd voegt naar wat anderen ergens van vinden of je ergens vanaf proberen te brengen, dan loop je ergens tegen de lamp. Je krijgt lichamelijke ongemakken, pijn, slapeloosheid, hoofdpijn, name it. En in het ergste geval krijg je een burn-out. Vertrouw dus op je eigen onderbuik gevoel. Vaak geeft dat altijd de goede weg aan. Maar helaas laten we ons daarna maar al te graag afleiden van de stemmen in ons hoofd. De belemmerende gedachten. Ik heb dat zelf ook. Omdat ik anderen begeleid in dit soort trajecten, wil niet zeggen dat ik het zelf altijd zo lekker voor elkaar heb.

Omwegen zijn ook wegen naar je doel

Ik ben geen zen yogi, maar ik probeer het wel. Op het moment dat ik mijn baan opzegde voor mijn eigen weg, mijn eigen coachpraktijk, om me daar volledig op te storten, hoorde ik nog geen maand later dat ik toch eerst even geopereerd moest worden. En geen ingreep aan mijn kleine teen, een grote ingreep met mogelijke complicaties. Met een hersteltijd van minimaal 4 tot 6 weken. Hoe moest dat nu met de opstart, met het momentum van “na de vakantie gaat iedereen weer aan zichzelf en zijn lijf werken”? Dat gaat aan mij voorbij. In eerste instantie roept je hoofd: Keer om! Ondertussen heb ik geleerd die angst los te laten en te bedenken dat ook deze omweg een weg is naar mijn doel. En zo heeft iedereen die omwegen en rotondes waar je rondjes op blijft rijden als je niet meer luistert naar je onderbuik of de stemmen teveel aandacht geeft.

Vertrouwen op jezelf

Als je de angst voorbij bent kun je verder op jouw pad. Daar heb je naast het loslaten van angst en belemmerende gedachten als: Ik kan het niet! ook vertrouwen voor nodig. Vertrouwen dat het goed komt. Dat wat jij voelt, dat dat klopt. Mensen verwarren intuïtie vaak met impulsiviteit. Maar dat is echt iets anders. Je kunt heel lang nadenken of je intuïtie klopt en dan een weloverwogen beslissing nemen, zonder dat dit dus een impulsieve daad is. Je kunt de voors en de tegens tegen elkaar wegstrepen, eerst voor jezelf en daarna voor je gezin, familie, omgeving. Ik heb mijn baan ook niet “zomaar” opgezegd bijvoorbeeld. Dat heeft grote impact op ons leven.

Kruispunt

Sta je zelf nu op zo’n kruispunt in je leven en wil je jouw intuïtie leren vertrouwen? Dat zachte warme gevoel waarvan je weet, dit is goed. Heb je te maken gehad met ziekte, een burn-out of een scheiding en je denkt: Het moet anders! Laat mij je dan begeleiden op deze weg. Jij bepaalt het doel en zit aan het stuur. Ik navigeer je erheen.

Gratis e-book

Weet je niet zeker of mijn intuïtieve aanpak bij jou past, dan kun je nu het gratis e-book: hart, hoofd en lijf in verbinding downloaden. Je vindt hem bij de freebies. Wil je graag persoonlijk kennismaken, dan boek je gewoon een gratis Lichtpuntje via de website.

Laat een reactie achter