fbpx

Knallende feestdagen?

Nou is knallend sowieso niet zo goed gekozen in mijn geval, want ik hou niet van vuurwerk. Wel van dat mooie Oh en Ah vuurwerk hoor, maar die mega knallen, dat iedereen rechtop in bed zit inclusief de honden, katten, vogels en andere dieren die dit geluid nog harder horen dan wij, die hoeven echt niet voor mij. Voor mij is het einde van het jaar juist de tijd voor reflectie en rust. Als je mijn nieuwsbrief hebt gelezen dan weet je dat ik keuzes heb gemaakt en mijn doelen voor 2020 heb opgesteld. Dat doe ik op basis van reflectie. Maar wat is dan reflectie?

Zoek de stilte op

Reflecteren is terugkijken. Welke doelen heb ik mezelf gesteld? Wat heb ik daarvan bereikt? Wat heb ik bereikt zonder dat daar een doel aan vast hing? Een hele lijst vol met hartjes van allerlei dingen die op mijn pad zijn gekomen, waar ik hard voor heb gewerkt en waar ik in geloof. Reflecteren doe ik in stilte of met muziek die mij in de juiste focus hiervoor brengt. Juist in deze drukke tijden van kerstoptredens op school, kerstdiners met collega’s, de cadeautjes en de boodschappen is het heerlijk om even helemaal alleen te zijn met de stilte om je heen.

Ga eens onder de kerstboom zitten

Ga eens bij je kerstboom zitten en luister eens alleen maar even naar je eigen ademhaling. Knijp je ogen dicht en zie hoe de lichtjes vervagen en snuif de rustgevende geur op van je kerstboom (als je een echte hebt). Neem even helemaal de tijd voor jezelf om rust te vinden in deze feestelijke drukke tijd. Wil je weten hoe je dat doet? Of denk je dat kan ik niet? Iedereen kan dat. Ik maakte speciaal voor deze maand een nieuwe oefening op Soundcloud. Je vind hem op mijn account of op mijn website.

Feestelijke en rustgevende geuren

Om de rust te vinden, vind ik het zelf heerlijk om te koken. Ook het kerstdiner is bij ons geen reden tot stress en onrust. Maar ik kan me voorstellen dat dat niet voor iedereen geldt. Maak het jezelf gemakkelijk. Laat iedereen iets maken, neem iets kant-en- bijna-klaars of neem het ervan en ga uit eten. De geur van vers bereid eten heeft op mij een rustgevende werking. Heb je dat zelf niet, maar wil je wel eens beleven wat geuren met je kunnen doen? Ik raad je van harte de aromatische werking aan van etherische oliën. Geuren die goed bij dit jaargetijde passen zijn bijvoorbeeld Wild Orange, Spar- of Dennengeur en Kaneel. Ze hebben een verblijdende opbeurende werking en worden ook toegepast in talrijke kerstrecepten. Ben je toe aan een geur om bij jezelf te komen of in contact te komen met je intuïtie. Ook daar zijn heerlijke geuren voor. Ik vertel je graag meer over de olie van dōTERRA. Kijk vooral even naar mijn YouTube filmpje wat ik speciaal voor deze kersttijd maakte. Je vindt hem hier.

Goede voornemen? Stel haalbare doelen op

Stoppen met roken, werken aan een gezond gewicht en een gezonde leefstijl? Werken aan je innerlijke ik? Mooie doelen, maar zijn ze haalbaar voor jou? Hoe ga je het aanpakken? En wat is voor jou stoppen of gezond? Wat is leren luisteren naar jezelf? Hoe ga je deze zaken voor jezelf haalbaar en meetbaar maken? Als je je doelen opknipt in kleine stapjes, worden ze een stuk minder bedreigend en makkelijker haalbaar. In mijn coaching werk ik ook met deze methode van doelen stellen. Dit heet SMART. Ik vertel je er graag meer over in een gratis kennismakingsgesprek. Vanaf januari staat mijn coachingspraktijk wagenwijd open voor nieuwe klanten. Mijn doelen voor 2020 zijn namelijk groeien met mijn praktijk, zodat ik ervan kan leven en leren over het gebruik van de pure en eeuwenoude kennis van etherische olie. Ohja, en ik ga mijn studie Voedingsdeskundige dit jaar afronden. Mooie doelen toch?

Maar voor nu wens ik iedereen een kerstfeest waarop hij hoopt en waar hij aan toe is. Tot volgend jaar.

Liefs Yacintha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *