ontgiften na operatie

Ontgiften na een operatie

Vorige week deed ik een superleuke Facebook live over detoxen, oftewel ontgiften. Voor mij nu heel belangrijk omdat ik merk dat mijn lichaam echt nog wel wat rommel van de narcose met zich meedraagt na mijn endometriose en baarmoeder operatie. En daar wil ik graag vanaf. Het zorgt namelijk voor een wazig hoofd en mijn concentratie is nog niet helemaal terug. Hoe je kunt ontgiften na een operatie lees je vandaag in mijn blog.

Toxische stoffen

Narcosemiddelen en medicijnen zijn natuurlijk van levensbelang tijdens een operatie. Ze helpen ons met beter worden en vooral om niets te voelen van zoiets ingrijpends al een operatie. Maar daarna willen we eigenlijk zo snel mogelijk af van deze toxische stoffen. Deze stoffen zitten door ons hele lijf en kunnen voor een hormonale onbalans zorgen. Deze stoffen worden door de lever zo goed en kwaad als dat gaat uitgescheiden. Ontgiften is dus eigenlijk het reinigen van je lever, als je het lichamelijk bekijkt. Maar ontgiften na een operatie is meer dan dat.

Vastzittende emoties

Ontgiften kun je in verschillende intensiteiten en lengtes doen. Je kunt 3 dagen detoxen of 30. Ik kies voor 30 omdat dat precies een maan(d) is. Ik begin na volle maan. Deze keer is dat op 1 november en via afnemende en nieuwe maan bouw ik weer op naar de volgende volle maan toe. In de 2e fase van het ontgiften komen er niet alleen gifstoffen los uit het lichaam maar ook opgeslagen emoties waar we niets meer aan hebben. Wil je meer lezen over het loslaten van emoties en hoe ons is aangeleerd onze emoties toe te dekken, lees dan mijn blog van vorige week.

Detoxen door gezond te eten

Ik vind het belangrijk om goed en gezond te eten. Dat is een eerste vereiste als je wil gaan ontgiften. Maar wat is dan goed en gezond eten? Ook dat is weer heel persoonlijk. Sommige mensen vinden het fijn om een paar dagen te vasten of om een voedselgroep uit te sluiten of alleen maar sapjes te drinken. Ik ben opgeleid met het idee dat we alle voedselgroepen nodig hebben, maar in de juiste samenstelling. Dat is afhankelijk van je lengte en gewicht en hoeveel lichamelijke activiteiten je dagelijks doet. In mijn voedingscoaching trajecten, kan ik dit heel gemakkelijk voor jou berekenen. Wil je zelf aan de slag, kijk dan eens op de website van het voedingscentrum. Daar vind je veel gezonde recepten, met alle voedselgroepen vertegenwoordigd. In mijn blog van twee weken geleden lees je meer over hun challenge vitaal vooruit 123. Naast gezonde voeding is het natuurlijk wel de bedoeling dat je geen alcohol drinkt, maar wel veel water en groene thee.

Selfcare is niet selfish

Naast gezond eten is het heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dat is niet egoïstisch maar pure noodzaak. Doe dingen waar je blij en gelukkig van wordt, maar waar je ook van tot rust komt. Dit kan voor iedereen anders zijn. Ik hou zelf van ’therapeutisch’ tuinieren, in bad gaan (een recept voor een detox bad vind je in de live), meditatie, mindfulness en yoga. Door de yoga ervaar ik meer energie en vrijheid in mijn lichaam en mijn frozen shoulder geneest sneller met bepaalde yoga oefeningen. Super heilzaam. Als je goed voor jezelf zorgt, zorg je beter voor anderen.

Nog meer natuurlijke oplossingen

Om mijn detox nog meer kracht bij te zetten gebruik ik de natuurlijke etherische olie en supplementen van doTERRA. Deze komen stuk voor stuk aan bod in de live die ik deed. Wil je die kijken, de link vind je hier. Meld je aan voor mijn pagina en je hoeft geen live meer te missen. Wil je meer weten over het gebruik van etherische olie en wat deze zowel lichamelijk als emotioneel voor je kunnen doen? Stuur me een berichtje dan licht ik je graag voor. Mooie deal: Deze week is BOGO week. De kans om kennis te maken met doTERRA en om zonder account toch gebruik te kunnen maken van 25% korting en gratis olies.

Meer informatie

Wil je meedoen met de detox of meer weten over ontgiften na een operatie? Boek een Lichtpuntje of check mijn website www.yacinthapex.nl. Je kunt ook lid worden van mijn Light up Your Life groep op Facebook.

5 gedachten over “Ontgiften na een operatie

 1. Beste,
  Ik volg u en lees met plezier uw posts.
  Wat vindt u van narcose? Ik ben 6 weken geleden 5uur in narcose geweest en heb het gevoel dat alles nog verstoord is…
  alhoewel ik echt mijn best doe om gezond te eten en ik heb ook brandnetelthee gedronken voor de gezwollen buik…
  Toch voel ik dat alles nog niet als voorheen is . wat is uw mening hierover en eventueel tips?
  Alvast bedankt voor uw feedback.
  Inne .

  1. Beste Inne,

   Ik stuur je vandaag een mail met een uitgebreid antwoord. Ieder advies is persoonlijk.
   Liefs
   Yacintha

 2. Dag Yacintha,
  Twee weken geleden ben ik geopereerd onder narcose (explantatie borstprotheses). De eerste paar dagen was ik nog high on adrenaline en paracetamol. Ik ben nu na 2 weken volledig van de pijnstilling af, eet gezond en wandel sinds dag 1 na de operatie minimaal een half uur tot een uur per dag en beweeg verder in huis voldoende. Toch heb ik nu juist na 2 weken al een aantal dagen achter elkaar een waas in mijn hoofd. Is dit een detoxreactie van mijn lichaam? En hoe kan ik dit verder ondersteunen? Ik heb overigens gehoord dat ik – met de juiste voeding – er ongeveer 2 jaar over zal doen voordat de siliconen-moleculen (gedeeltelijk) uit mijn lichaam zijn.

  1. Hi,

   Het heeft even tijd nodig voor je lichaam de narcose helemaal kwijt is. En het duurt ook even voordat het lichaam het detox proces op gang brengt na een operatie. Het werkt eerst aan wondherstel en het immuunsysteem. Daarna gaat het lichaam met voldoende rust energie frisse lucht en goede voeding ontgiften. Bovendien gaat het vaak met wat pieken en dalen. Eet vooral licht en gezond met goede koolhydraten en vezels. Gezonde eiwitten voor spier en wondherstel en vetten voor celopbouw en vernieuwing… oh ja en drink voldoende water en of thee. Vermijd koffie en andere cafeïne en alcohol…

Laat een reactie achter