Over Yacintha

What doesn't kill you makes you stronger


Een gelukkig leven waarin je uitgaat van je eigen kracht, je eigen geluk en de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien, ook al is de weg een rocky road.

Ik ben Yacintha, 46 jaar, houd van de zon, Italië, dansen en de kleur paars. Paars is de kleur van vrouwelijkheid, passie, creativiteit en gekkigheid.

Ik had al wat bumps in de road gehad, toen ik op mijn 42e uit het niets de diagnose Coeliakie kreeg en mijn hele sociale leven op de schop ging, het doen van boodschappen ineens twee keer zo lang duurde en ik een jaar lang niet uit eten durfde. Dat alles door het verplichte onsociale glutenvrije dieet wat er bij deze auto-immuunziekte komt kijken. Best wel een heftig proces dus voor een kook- en eet fanaat als ik.

Om mezelf en anderen te helpen met de acceptatie hiervan begon ik met bloggen als Zij van Glutenvrij. Deze blogs lees je verderop op mijn website. Ik merkte dat er enorme behoefte was aan informatie, tips en adviezen over praktische zaken, maar vooral ook aan de hulp bij acceptatie en vertrouwen in jezelf, je lijf en als laatste in anderen.

Mijn intuïtie, waar ik tot dan toe nooit zo naar luisterde, ik deed alles altijd met mijn hoofd, vertelde me om mee te doen met een challenge van Dolly en ik won hiermee de complete Nieuwe Coach opleiding bij haar. In de opleiding leerde niet alleen naar het mentale en fysieke te kijken, maar ook naar het emotionele en spirituele in mezelf en anderen. Daar waar ik vroeger een niet zo rooskleurig beeld had (mijn moeder noemde me een pessimist) sta ik nu positiever in het leven.

Met kleine stapjes vooruit en met respect voor elke fase van verdriet, acceptatie en loslaten. Het is oké om verdrietig te zijn om wat was, maar met positieve kracht leerde ik van deze levensgebeurtenis iets positiefs te maken en werd Nieuwe Coach. Het spirituele onderdeel was nieuw voor mij. Als nuchtere vrouw had ik daar nog nooit zoveel mee gedaan. Maar toen ik mij openstelde voor de rust die mindfulness en meditatie brengt, kwam er heel veel helderheid en licht. En ik gun jou dat ook. Het maakt hierbij dus helemaal niet uit wat de aanleiding is, een ziekte, een verlies, een burn-out, angsten of een lijf dat niet meewerkt.

Om mijn kennis nog meer te verdiepen ben ik gestart met de opleiding Voedingscoach, zodat ik meer mensen gerichter kan helpen met leefstijl, voedings- en dieet-problematiek.

Meld je gerust aan voor mijn nieuwsbrief en leer mij kennen. Ik beloof je plechtig, ik ga je echt niet dagelijks spammen. 

Op deze pagina lees je meer over de auto-immuunziekte Coeliakie en het glutenvrije dieet.

Wil je direct meer info over de coachingsessies en trajecten? Lees hier meer

Wil je mijn nieuwsbrief ontvangen?