Leren luisteren naar onderbuikgevoel

Trust your gut feeling

Ken je deze uitdrukking? In het Nederlands betekent het niets minder dan vertrouw je intuïtie, oftewel je onderbuikgevoel. En wat is het toch toevallig dat wij coeliaken nou net daar een ding mee hebben, met die onderbuik…Juist doordat ik zelf leerde om beter naar mijzelf en mijn lichaam te luisteren, kreeg mijn intuïtie meer ruimte. Het maakt dus niet uit dat het lichamelijke, die buik, het wel of niet goed doet. Luisteren naar je intuïtie kan altijd. Maar soms weet je even niet hoe, omdat je wordt afgeleid, juist door die buik, door anderen, door meningen van anderen of omdat je je eigen gevoel nog niet vertrouwt. Ik leerde dat je anderen pas kunt vertrouwen, als je goed naar jezelf en die onderbuik luistert. En voor ons geldt dan juist wel, letterlijk en figuurlijk. In dit blog lees je hoe je kunt leren luisteren naar je onderbuikgevoel.

Intuïtie

Die intuïtie heeft me gebracht waar ik nu ben, blogger en coach, met echte klanten, klanten zoals jij. Die zich laten leiden door gedachtes, meningen en allerlei andere zaken die afleiden van wie jij bent en wie of wat je werkelijk wilt zijn. Coeliakie hoeft geen belemmering te zijn, niet voor jezelf, je lijf of je omgeving. Maar dat moet je wel leren zien. En je moet er iets aan willen doen. Want wat is het lastig in het begin om je lijf weer te vertrouwen, om te geloven in het zelfhelend vermogen van je darmen. Maar alleen als je dat kunt, kun je ook anderen weer vertrouwen en kun je je sociale leven (opnieuw) vorm gaan geven, met coeliakie. Onze ongezellige dieetvriend!

Hoe accepteer je coeliakie?

De grootste coach hulpvraag die ik elke keer weer krijg is in eerste instantie, de hulp bij acceptatie van deze onhandige ziekte. Maar als ik wat dieper graaf, gaat het altijd om het eigen vertrouwen, het niet meer willen luisteren naar anderen, maar naar jezelf en je intuïtie. En wat is het mooi om te zien hoe mijn coachklanten groeien daarin, welke stappen ze maken en hoe blij ze zijn dat ze deze stap genomen hebben. Zij vertrouwden hun gut feeling en gingen met mij in zee als coach. Gewoon omdat het goed voelde.

Coaching 

Wil jij ook leren luisteren naar je onderbuikgevoel? Kan ik jou hierbij ook helpen? Bekijk dan mijn pagina…en kijk welk traject er mogelijk bij jou past. Ik heb er twee. Het “Help ik heb Coeliakie traject” met coaching en praktische sessies over het glutenvrije dieet en de dagelijkse boodschappen. Het andere traject heet “Make your own luck”. Want als je je intuïtie leert vertrouwen, komt geluk vanzelf jouw kant op, omdat je met vertrouwen naar de toekomst kijkt en niet naar wat was. Ook hier kijken we naar wat deze ziekte met jou doet, maar we kijken vooral naar waar jij kunt groeien.

Gratis Lichtpuntje

Vertrouw je het nog niet helemaal? Boek dan een gratis kennismakingsgesprek van een half uur, het Lichtpuntje. Tijdens dit gesprek bekijken we wat jouw hulpvraag is, welk traject het beste past en niet onbelangrijk…of je er een goed gevoel bij hebt. Deze maand bied ik beide trajecten aan tegen een kortingstarief. De trajecten, beiden met een uitgebreide intake, 5 sessies, intensieve begeleiding en oefeningen kosten deze maand geen €389,00 maar €349,00. Check snel mijn website.

Testimonials

Weten wat anderen vonden van mijn coaching en hoe ik hen heb geholpen meer te vertrouwen op hun gut feeling? Lees hier de testimonials van mijn coachklanten.

Laat een reactie achter