Voorkom teleurstelling, download de checklists!

Vorige week postte ik een blog met de aankondiging dat mijn nieuwe checklist online te downloaden was. Sindsdien is deze checklist al vaak gedownload en krijg ik lieve reacties via Facebook hierop. Ik doe het ook graag, jullie op weg helpen in de rimboe van glutenvrij. Naast deze nieuwste checklist heb eerder al een andere gemaakt, de checklist dieetwens glutenvrij (en lactosevrij). Super handig voor op school, de BSO, de NSO, het KDV, voor een traktatie of een kinderpartijtje. In mijn blog van vandaag lees je er meer over.

Checklist dieetwens glutenvrij en lactosevrij

De checklists zijn gratis te downloaden, zelfs je e-mail adres heb ik hiervoor niet nodig. Neemt natuurlijk niet weg dat ik je naam graag op mijn mailinglist wil zetten, maar als jij daar geen zin in hebt en wel geholpen bent met deze checklist, ook goed! De checklist dieetwens is dus ook te downloaden via de website. Hij is handig voor familie en vrienden waar je een keer gaat eten, of die een feestje geven en ook aan jou willen denken. Print hem uit en geef hem door. Want het zou toch zonde zijn als je tante haar favoriete soep voor jou gemaakt heeft met de verkeerde bouillon. Of dat iemand glutenvrije frites voor je bakt, in een besmette frituur.

Omdat een lactose intolerantie vaak gezellig komt kijken bij coeliakie heb ik er voor het gemak rekening mee gehouden in deze checklist. Heb je geen intolerantie ook dan wordt vaak aangeraden de lactose een tijdje achterwege te laten. Hier lees je daar meer over.

Checklist kruisbesmetting

Een eerste handleiding voor jezelf en hoe je je eigen keuken en huishouden glutenvrij krijgt na de diagnose. Want weet jij waar te beginnen? En weet jij al meteen wat je wel en niet meer kunt eten? Ik wist niet eens wat gerstemout was, laat staan dat ik wist dat ik dat ook niet meer mocht, of spelt? Mag dat nou wel of niet? Maïswraps met maar 10% maïs en de rest gewoon tarwe.

Ik help je met het leren lezen van de ingrediënten lijsten en ze te begrijpen. Met de checklist heb je een mooie leidraad om per onderdeel van je huishouden te kijken waar de gevaren zitten. Want het gevaar zit hem in de kans op verborgen gluten. Producten waar je het niet in verwacht, drop, zoet beleg, chips, ijs, chocolade, toetjes… Ik schreef er meerdere blogs over. Kijk vooral op mijn blogpagina voor meer artikelen over de verborgen gevaren. Ook deze checklist is dus gratis te downloaden op mijn website.

Meer checklists in de maak

Deze maand nog, komt er in ieder geval een checklist bij zodat je misschien eens kunt gaan genieten van een barbecue. Ik weet het kans op kruisbesmetting alom en je doet dit ook vast niet een maand na je diagnose. Dat vertrouwen in jezelf, je lijf en anderen moet groeien. Maar je kunt hem maar hebben, als is het maar voor jezelf, om klein te beginnen. Wil je nou zeker weten dat je deze checklist niet mist, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief op mijn homepage.

Veel succes en plezier met de checklists. Stay tuned!

Laat een reactie achter