Yoga met Yacintha

Yoga met Yacintha

Naast mijn werk als mindfulnesscoach, werk ik als yogadocent. Op Instagram kun je me vinden als Yoga VinYaci. De naam is een samensmelting van Yacintha en Vinyasa, de eerste yogastijl die ik leerde. Hiervoor heb ik mijn 200 uurs online opleiding gedaan bij My Vinyasa Practice en ben nu werkzaam als yogadocent bij verschillende yoga- en sportscholen in en rond Den Haag. En omdat ik het belangrijk vind dat kinderen al jong leren ontspannen mag ik mijn yogalessen ook aan kinderen geven via Skills for Kids.

Mijn opleidingscertificaat is goedgekeurd door Yoga Alliance.

 

Yoga met Yacintha

Yoga met Yacintha is heel divers. Ik geef onder andere lessen in slow flow/vinyasa/hatha en nidra/restorative. Zoals je ziet zijn er verschillende vormen van yoga. Er is altijd een vorm die bij je past. Zo begon ik zelf als kind met hatha yoga om tot rust te komen in een roerige tijd. Na een tijdje allerlei andere sporten gedaan te hebben, keerde ik weer terug naar de yoga in de vorm van yin yoga. Met deze vorm houd je houdingen langere tijd aan om het bindweefsel te masseren en energiebanen los te maken. Daarna ben ik verder gegaan met vinyasa yoga, ook wel flow yoga genoemd. Alle houdingen vloeien namelijk in elkaar over, als een soort dans. De houdingen worden afgewisseld met een vinyasa of zonnegroet. Yoga nidra en restorative yoga zijn yogastijlen voor het ervaren van meer rust en fysieke ontspanning.

 

Waarom yoga goed is voor je

Yoga is meer dan het aannemen van een houding en deze volhouden. Je stuurt met je ademhaling je bewegingen en heft weerstand in je lichaam op. Door te focussen op je ademhaling en de houding laat je makkelijker je gedachten los en kom je in een bepaalde meditatieve staat. Dit brengt rust en concentratie, waardoor je na een les helemaal ontspannen bent, maar ook frisse nieuwe energie hebt opgebouwd. Het is een complete manier van beweging en ontspanning. Iets waar we veel te weinig tijd voor nemen in ons drukke stressvolle leven. Naast mijn reguliere docentenopleiding ben ik gespecialiseerd in yoga nidra, trauma informed en yoga voor de verwerking van verdriet. Deze certificaten haalde ik allen ook bij My Vinyasa Practice.

 

Yoga en mindfulness

 

Yoga en mindfulness gaan hand in hand. De yoga filosofie en mindfulness hebben namelijk veel gemeen. Je werkt aan leven in het nu, concentratie en focus op wat echt belangrijk is. Wil je beginnen met yoga volg dan mijn gratis YouTube yoga challenge via de button onderaan de pagina. Op mijn kanaal vind je ook online yogalessen.

Meer lezen over de combinatie yoga en coaching, dat kan op de coachingpagina.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief blijf je op de hoogte. Ook over de retraites die ik sinds vorig jaar organiseer.

 

yoga vinyaci