Yoga VinYaci

Yoga VinYaci

Naast mijn werk als coach werk ik ook als yogadocent. Op Instagram kun je me vinden als Yoga VinYaci. Hiervoor heb ik mijn 200 uurs online opleiding gedaan bij My Vinyasa Practice en ben nu werkzaam als yogadocent in Leidschendam bij Ekam Yoga en SportCity Den HaagDaarnaast geef ik lessen in Wijk en Dienstencentrum De Mussen in het centrum van Den Haag. En omdat ik het belangrijk vind dat kinderen al jong leren ontspannen mag ik mijn yogalessen ook aan kinderen geven via Skills for Kids.

Ik geef onder andere lessen in slow flow/vinyasa/hatha en nidra/restorative. Mijn opleidingscertificaat is goedgekeurd door Yoga Alliance. Yoga VinYaci is een mooie woordspeling op mijn naam en de yogavorm vinyasa.

 

Vinyasa flow yoga

Er zijn verschillende vormen van yoga. Zo begon ik zelf als kind met hatha yoga om tot rust te komen in een roerige tijd. Na een tijdje allerlei andere sporten gedaan te hebben, keerde ik weer terug naar de yoga in de vorm van yin yoga. Met deze vorm houd je houdingen langere tijd aan om het bindweefsel te masseren en energiebanen los te maken. Daarna ben ik verder gegaan met vinyasa yoga, ook wel flow yoga genoemd. Alle houdingen vloeien namelijk in elkaar over, als een soort dans. De houdingen worden afgewisseld met een vinyasa of zonnegroet.

 

Waarom yoga goed is voor je

Yoga is meer dan het aannemen van een houding en deze volhouden. Je stuurt met je ademhaling je bewegingen en heft weerstand in je lichaam op. Door te focussen op je ademhaling en de houding laat je makkelijker je gedachten los en kom je in een bepaalde meditatieve staat. Dit brengt rust en concentratie, waardoor je na een les helemaal ontspannen bent, maar ook frisse nieuwe energie hebt opgebouwd. Het is een complete manier van beweging en ontspanning. Iets waar we veel te weinig tijd voor nemen in ons drukke stressvolle leven.

 

Yoga VinYaci

Wil je beginnen met yoga volg dan mijn gratis YouTube yoga challenge via de button onderaan de pagina. Op mijn kanaal vind je ook online yogalessen. Deze zijn op donatie basis. Heb je een les gevolgd en wil je me betalen, stuur me dan een berichtje en dan ontvang je de betaallink. Je kunt ook een online Yoga VinYaci maandabonnement afsluiten voor €9,99. Je ontvangt dan elke week een les of meditatie. Via de contactpagina kun je je hiervoor aanmelden. Meer lezen over de combinatie yoga en coaching, dat kan op de coachingpagina.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief blijf je op de hoogte.

yoga vinyaci