glutenvrije dolci Saluti da Italia

Zij testte de glutenvrije dolci van Saluti da Italia

Het is alweer een tijdje geleden, dat ik op Instagram postte dat ik deze koekjes mocht testen. Ze waren zo lekker dat ze binnen een dag op waren. Ik kon nog net wat foto’s maken voor ze hier in alle glutenvrije en -volle monden verdwenen waren. Zij wil best vaker de glutenvrije dolci van Saluti da Italia testen.

Siciliaanse lekkernijen

Sinds 2016 kunnen we van deze van nature glutenvrije koekjes en rolletjes genieten, omdat Marcella Alessandro hier een bedrijf oprichtte om de Nederlanders de smaak van Italië te leren kennen. Iedereen weet dat Italië het land van ijs en gebak is, maar op Sicilië wordt dit tot een echte kunst verheven

Amandelkoekjes

Een waar cadeautje mocht ik uitpakken toen het doosje arriveerde. Keurig voorzien van een informatiesheet welke koekjes ik mocht testen en vooral welke smaken. Ik weet nog steeds niet welke ik nou de lekkerste vond, maar als ik aan ze terugdenk, loopt het water weer in mijn mond. De koekjes worden van oudsher gemaakt met amandelmeel en zijn daardoor dus glutenvrij. Saluti maakt verschillende smaken, zoals Limoncello, met de mega bekende likeur van citroenen uit dit zonovergoten eiland. Of die met aardbei, met in het midden zo’n plakkerig klontje aardbeienjam. De sinaasappel variant is heerlijk fris en licht, of die met de bekende amarenen. Dat zijn kersen op z’n Italiaans, gekonfijt, dus lekker zoet. Er zijn nog meer smaken en die gaan wij hier zeker nog eens proeven.

Cannoli

Het lijkt op canneloni maar het is echt iets anders. Een opgerold koekje met zachte crème. Het koekje heeft iets weg van onze alom bekende kletskop, maar dan glutenvrij. Het heeft een flinterdun chocolade laagje en de crème is op smaak gebracht met pistachenootjes of vanille. Wij konden niet kiezen en vonden ze beiden zo lekker. Zelfs mijn man zei: Proef je niets aan! Hij is de enige die hier nog glutenvol eet en dus goed weet hoe glutenvol smaakt. De cannoli zijn lang houdbaar, buiten de koeling.

Waar te koop?

Saluti kun je vinden op diverse markten in het land. Volg hun Facebook pagina voor meer informatie. Ook kun je de koekjes kopen bij verschillende delicatessenwinkels in het land. Deze staan op de website van Saluti. Bovendien kun je nu ook bij hun terecht voor een Italiaanse glutenvrije culinaire reis. Welke glutenvrije dolci van Saluti da Italia ga jij als eerste proeven?

Ik ben niet omgekocht om dit lovende artikel te schrijven. Ze verdienen met recht het Zij van Glutenvrij Keurmerk! Meer lezen over de producttesten die ik deed? Check mijn blogs.

Laat een reactie achter