Zij van Glutenvrij Legal Boss Coaching

Zij van Glutenvrij deed Legal Boss Coaching

Dit ben ik niet hoor op de foto. I wish, haha! Dit is Cèline. Vandaag een keer geen inhoudelijk stuk over coeliakie of glutenvrij, maar over een coachingstraject dat ik zelf volgde bij Forum Juridica. Want om zelf een goede coach te zijn en je zaken op orde te hebben en te houden is het zaak dat je zelf ook schoolt, bijschoolt en je blijft ontwikkelen. Na mijn coachopleiding bij Dolly was het tijd voor serious business en deed Zij van Glutenvrij Legal Boss Coaching

Forum Juridica

Wie is Forum Juridica? Wat of wie zit daarachter? Deze vragen stelde ik mezelf toen ik op Instagram leuke laagdrempelige berichten tegenkwam over wettelijk geneuzel, verplichte saaie AVG en allerlei randzaken waar een coach in eerste instantie niet op zit te wachten. Maar wat was nou het leuke? Het was juist de manier waarop het gebracht werd, wat me aanspraak. Niet dat standaard achterdochtige, het uitgaan van het slechte in de mens, dat veel juristen eigen is…Nee laagdrempelig en grappige posts waren het waardoor ik dacht: Bij Forum Juridica moet ik zijn voor mijn overeenkomsten, algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Zaken op orde

Ik werk zelf heel gestructureerd en geordend als coach en ik wilde niet beginnen voor mijn minimaal benodigde juridische stukken op orde waren. Geld dat je eigenlijk in dat stadium van de opstart “beter” kan besteden, moet je eigenlijk wel hiervoor reserveren. Via Insta kwam ik in contact met de vrouw achter Forum Juridica. Cèline Hogenelst is een jonge juriste met meer dan alleen kennis van juridisch geneuzel. Ze weet nog veel meer over marketing en PR, Facebook en Instagram en alles ertussenin, met een juridische basis. Zo kwam het dat zij niet alleen voor mij mijn benodigde juridische documenten mocht opstellen. Ik deed ook een supercoole coaching bij haar, de Legal Boss Coaching.

Online coaching

De coaching deden we met online live sessies via Skype. Die juridische documenten maakte ze trouwens ook niet voor de megahoofdprijs die een beginnend ondernemer niet kan betalen op dat moment, dat was sowieso al een mega winst.

Wat is Legal Boss Coaching?

Cèline neemt je allereerst mee door je eigen documenten, wat ik zelf heel fijn vond, want ik weet graag wat ik wel en niet op papier heb staan. Daarnaast bestaat de eerste sessie vooral uit het bespreken van verschillende vormen van verantwoordelijkheid die je als onderneming hebt en wat er minimaal op orde moet zijn. Mooi dat zij ook gelijk even de gevreesde AVG meepikt daarin. Daarnaast hebben wij het gehad over hoe je samenwerkingen op papier kunt vastleggen, voor mij voor de toekomst zeker belangrijk. Omdat zij dus niet alleen juridische kennis en ervaring heeft, maar ook marketing en PR op haar cv heeft staan, hebben we ook gekeken naar de groeikansen op social media.

Hashtags

Samen keken we naar het gebruik van effectieve hashtags, wanneer en hoe je het beste berichten plaatst en last but not least maakten we samen een Facebook campagne. Dat vond ik heel erg waardevol. Je kunt nl nog zoveel filmpjes bekijken van social goeroes over wat je niet moet doen (promoot dit bericht!) of een online cursus volgen. Voor mij werkt dat niet, ik moet zien, doen en als het niet lukt, geholpen worden (zal de leeftijd zijn). Het allerfijnst vond ik de geruststelling dat het aantal likes of het aantal volgers echt niets hoeft te zeggen over hoe succesvol je bent op social media. Want als iets mij soms frustreert is dat het!

Connected voor life

Cèline is law made simple! En omdat ze me direct bij de opstart door al het juridisch gedoe heeft geloodst en veel meer dan dat, een partner for life als het aankomt op juridische zaken voor de toekomst. Wil je meer lezen over haar, check dan haar website forumjuridica. Meer weten over mijn coachingspraktijk? Je vindt meer info op mijn website, yacinthapex. Weten welke coachopleiding ik deed en hoe ik jou kan helpen? Ook dat vind je op mijn website. Ik hoop dat jij nu in ieder geval weet dat Zij van Glutenvrij genoeg deed aan Legal Boss Coaching zodat wij geen juridisch gedoe krijgen.

Laat een reactie achter