Zij van Glutenvrij voor bedrijven

Zij van Glutenvrij heeft een missie

Zij van Glutenvrij voor horeca

Als Zij van Glutenvrij is het mijn missie de ziekte coeliakie bekender te maken, vooral in de horeca en op MBO scholen. Maar ook bij familie en bekenden van mensen met coeliakie. Om dit te verwezenlijken geef ik gastlessen op het MBO bij horecaopleidingen, bijvoorbeeld bij de International Hotel & Management School in Den Haag. Ook verzorg ik bedrijfspresentaties over het omgaan met dieetwensen in de horeca en bij ziekenhuizen etc.

Glutenvrij dieet

Het glutenvrije dieet krijgt steeds meer aandacht in de media en daardoor ook in de keukens van horecagelegenheden, zieken- en verzorgingstehuizen, kantines en op festivals. Gluten zijn een van de 14 internationaal erkende allergenen. Mensen mogen er dus van uitgaan dat elke instelling of (horeca) onderneming die met voedsel werkt hiervan op de hoogte is en een alternatief kan bieden. Dit geldt dus niet alleen voor restaurants en cafés, maar ook voor cateringbedrijven, zorginstellingen en ziekenhuizen. Helaas is dit niet overal het geval en blijken allergenen in veel gevallen het ondergeschoven kindje.

 

Bedrijfspresentatie Omgaan met dieetwensen en coeliakie

Een glutenintolerantie is heel erg onhandig in de Westerse eetcultuur. Ons eten wordt vaak “verrijkt” met tarwe, omdat we het hier in overvloed hebben. Van producten zoals brood, pasta, gebak en pizza is algemeen bekend dat deze gluten bevatten. Het gevaar zit hem in kruisbesmetting en verborgen gluten. In een presentatie van anderhalf uur leg ik u en uw team er graag meer over uit. Wilt u daarna uitgebreid advies en een training op maat, dan kan dat ook.

Prijs op aanvraag.

 

Gastlessen MBO

Nadat ik zelf de diagnose Coeliakie kreeg is het mijn missie geworden de ziekte meer bekendheid te geven. En waar doe je dat beter dan bij de leerlingen van nu, de koks en horecaondernemers van later. Voor het MBO (leerjaar 2 niveau 4) ontwikkelde ik een gastles van 1 klokuur over het omgaan met allergenen en dieetwensen in het algemeen en Coeliakie in het bijzonder. In deze les combineer ik mijn persoonlijke verhaal met een herhaling van de stof over allergenen en dieetwensen en geef ik tips, die de studenten tijdens hun stage direct in praktijk kunnen brengen. Voor internationale klassen geef ik de les in het Engels. Na de gastles ontvangt u de handout met checklists van de les.

Prijs op aanvraag.

Meer weten stuur mij dan een bericht.

zij van glutenvrij