Leuke adressen om glutenvrij te eten en nuttige links

Glutenvrije adressen, websites en merken

Angela's glutenvrije snackhoekje

Zij van Glutenvrij

Op deze pagina vind je de glutenvrije favorieten van Zij van Glutenvrij. Mijn go to adressen van restaurants, websites en glutenvrije merken. Wil je weten waar ik onbezorgd uit eten ga of waar ik mijn glutenvrije brood koop? Lees dan snel verder.


Favoriete restaurants van Zij van Glutenvrij 

Elpidio in Voorburg is mijn favoriete restaurant. Met stip op een. Dat komt omdat de meeste Italianen echt begrijpen wat coeliakie inhoudt. De bewustwording is in Italië veel verder dan hier. In het kleine restaurant voel je je echt in Italië. Het personeel spreekt onderling Italiaans met  bijbehorende gebaren en drukte. Ze zijn er leuk, lief en aardig en zeker voor mensen met coeliakie. Dat komt omdat de vrouw van chef zelf coeliakie heeft. Daar moet je dus naartoe. Wil je meer weten over dit leuke kleine restaurantje? Lees dan hier mijn blog over het restaurant Elpidio.

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke glutenvrije adresjes te vinden in Den Haag en in Nederland. Mijn eerste blog over mijn Haagse favorieten lees je hier.


Dit zijn mijn andere glutenvrije adresjes in Den Haag

De Welsh Bakestone, de glutenvrije bakker in Scheveningen. Ook voor High Tea (wel even reserveren), brood en taartjes. Alles met een Welshe inslag! Onze favoriet zijn de sandwiches van de High Tea en het brood waarvan ik altijd een voorraad insla en in de vriezer stop.

Gluutlooz & Zo, voor glutenvrije patisserie en brood in Brielle. Met een winkelgedeelte met ruim glutenvrij assortiment. Er is ook een gezellig restaurantgedeelte voor brood met kroket of een glutenvrij taartje. Zeker de moeite waard om eens te proberen, als je in de buurt bent. Reserveren wordt aangeraden.

Lunchen bij Daan in het stadshart van Zoetermeer. Overheerlijke broodjes en salades. In de keuken en de bediening staat goed opgeleid en kundig personeel. Dit is geen glutenvrij restaurant, maar ik heb hier zeker onbezorgd geluncht. Zeker proberen dus als je in de buurt bent. Ook hier wel even reserveren.

Nog meer lekkers glutenvrij, on- en offline

Gebaksjuwelier, de glutenvrije bakker in Culemborg. Een winkel, maar je kunt er ook online bestellingen doen.

Bakker Leo voor online glutenvrij brood, krentenbollen en super lekkere oliebollen. Mijn favoriet zijn de allerlekkerste eierkoeken. Zacht en fluffy zoals ze horen te zijn.

Glutenvrije snacks van Angela. Alleen bestellen via de besloten Facebookgroep. Bezorging in Nederland op vooraf bepaalde data op vastgestelde pick-up points. Je kunt ook producten afhalen in Wervershoof. Angela maakt de allerlekkerste glutenvrije kaasballetjes en heerlijk zacht brood.

ItalianMarket, de online winkel in Nederland. Ze zijn gespecialiseerd in heerlijke diepvries gerechten uit het zonovergoten Italië. Ook vind je er lekkere houdbare producten van bijvoorbeeld Nutrifree. Het proberen waard.

Happy Bakers, ook een online glutenvrije bakker met heerlijk brood en ook oliebollen in de kerstperiode.

Saluti da Italia, daar koop je de heerlijkste Italiaanse dolci (lekkernijen), zoals amaretti en canoli. Koekjes om je vingers bij op te eten. Groot voordeel is de lange houdbaarheid van deze schattige koekjes.

Er komen steeds meer glutenvrije bakkers en adressen bij en dat is fijn. Houdt dus deze pagina in de gaten!


Nuttige glutenvrije websites

NCV, de Nederlandse Coeliakie Vereniging, voor meer informatie over coeliakie en het glutenvrije dieet.

Glutenvrije diëtist, de expert op het gebied van het glutenvrije dieet en coeliakie.


Glutenvrije merken in Nederland

De coeliakie bewustwording is in volle gang. En dat is goed voor ons. We profiteren natuurlijk  van een glutenvrije hype, maar over het algemeen wordt coeliakie bekender en dus minder gek en raar.

Dit zijn mijn favoriete merken:

Schär, Céreal, Damhert, Consenza (voor de snacks en macaroni), Vrij van Gluten (Albert Heijn), Eigen merk glutenvrij van Jumbo, Professor Grünschnabel (ijs), Proceli (croissants en broodjes), Rummo, Semper, Garofalo en Barilla (pasta), Nutifree (crackers, koekjes, pasta)

Er komen steeds meer glutenvrije merken, websites, winkels en bakkers bij in Nederland. Goed dus om  deze pagina in de gaten te houden of je in te schrijven voor de nieuwsbrief.