Leuke adressen om glutenvrij te eten en nuttige links

Op deze pagina lees je mijn reviews en blogs over leuke restaurantjes en andere glutenvrije adresjes. Onderaan de pagina vind je nuttige links

Favoriete restaurants en adresjes:

Elpidio in Voorburg. 

Mijn favoriete restaurant met stip op 1. Omdat Italianen het echt begrijpen, je je direct in Italië waant en ze er ook nog eens superleuk, lief en aardig zijn. Elpidio Osteria in Voorburg. Er is ook een Enoteca, waar ze glutenvrije Italiaanse koekjes, pasta en meel verkopen. Lees hier mijn blog over het restaurant Elpidio

Maar er zijn nog veel meer leuke adresjes te vinden in Den Haag en omgeving. Ik schreef er al twee keer een blog over. De eerste lees je hier. Maar er is nog veel meer:

Welsh bakestone,  glutenvrije bakker in Scheveningen ook voor high tea en taartjes.

Gebaksjuwelier glutenvrije bakker in Culemborg.

Bakker Leo voor online glutenvrij brood.

Glutenvrije snacks van Angela, besloten Facebookgroep voor online bestellingen.

Gluutlooz & Zo, glutenvrije patisserie en brood in Brielle.

BitterSweetz Den Haag, een superleuk, klein glutenvrij lunchtentje met heerlijk gebak en zelfgebakken brood.

ItalianMarket, de online winkel in Nederland met heerlijke diepvries gerechten uit het zonovergoten Italië. Het proberen waard.

Nuttige links:

NCV, de Nederlandse Coeliakie Vereniging, voor alle informatie over Coeliakie en het glutenvrije dieet.

Glutenvrije diëtist, de expert op dit gebied.

Glutenvrije merken in Nederland:

Gelukkig komen er steeds meer glutenvrije producten in Nederland. De Coeliakiebewustwording is in volle gang. En dat is goed voor ons. We liften natuurlijk ook mee op een glutenvrije hype, maar ook dat heeft dus voordelen. Helaas heeft het ook nadelen omdat er juist ook veel weerstand komt tegen mensen met gluten”allergie”. Dit zijn mijn favoriete merken:

Schär

Céreal

Damhert

Conzensa, voor de snacks en macaroni

Vrij van Gluten (Albert Heijn)

Professor Grünschnabel ijs

Proceli croissants

Rummo, Semper, Garofalo en Barilla pasta

Houdt deze pagina in de gaten, want er komen meer tips bij!