Zij test: Glutenvrij brood van Bakker Leo

Door Zij van Glutenvrij

Ik stuurde Bakker Leo een mail om te vertellen dat ik ze genoemd had in mijn blog over de feestdagen en glutenvrije (online) oliebollen en prompt mocht ik een heel pakket glutenvrij brood, broodjes en andere lekkernijen testen. Je leest hier het resultaat.

Standaard glutenvrij proefpakket

Het pakket dat ik ontving barstte uit zijn voegen, zoveel zat erin. Naast het standaard glutenvrije pakket, dat je ook kunt bestellen voor €15,00 en bestaat uit witbrood, afbakbroodjes, tijgerbolletjes, bruinbrood en meergranen bruinbrood ontving ik voor deze test ook twee soorten oliebollen, meerzaden bollen en een feeststol. Wat opviel was de zorg waarmee het pakket was samengesteld, de geur en het lieve briefje bovenop de stapel met brood. Al het brood netjes in zakjes met duidelijke etiketten met bewaar- en serveeradvies.

Afbakbroodjes en wit brood

Ik wist van gekkigheid niet waar te beginnen. Mooie was dat het op woensdagmiddag net op tijd voor de lunch werd bezorgd en mijn dochter en ik direct konden aanvallen. Als eerste gingen de afbakbroodjes in de oven en terwijl deze lekker knapperig en bruin (!) bakten, namen we alvast een verse zachte smeuïge witte boterham met vlokken en een met hagelslag. Heerlijk. Niet van glutenvol te onderscheiden. Het witte brood bleef zelfs 3 dagen lekker en vers, zonder dat ik het heb hoeven invriezen. Mijn dochter heeft het belegd mee naar school genomen op donderdag en vrijdag. Een unicum voor glutenvrij brood. De afbakbroodjes smaakten naar een echte pistolet, zonder die onmiskenbare glutenvrije geur, dat het meeste brood heeft. Een echte traktatie, zeker voor een witbrood eter, die ik vroeger was.

Tijgerbolletjes

De tijgerbolletjes hebben de vriezer ook niet gehaald. Heerlijke zachte, witte, fluffy broodjes die tot aan vrijdag heerlijk vers bleven. Zelfs zaterdag at ik nog een laatste vers gebleven broodje. Zalige, zoetige geur en zelfs onbelegd bij de soep een ware traktatie. Wat een heerlijkheid! Tijgerbrood was vroeger mijn favoriete brood. Zeker als je net als ik heel goed weet hoe glutenvol brood smaakt, raad ik je deze bolletjes echt aan.

In de vriezer

Omdat wij maar met z’n tweeën glutenvrij eten heb ik al het bruine brood en broodjes in de vriezer gedaan. Het bruine brood heeft mijn dochter gisteren getest bij het ontbijt en ook dat was smakelijk en luchtig. De meerzaden bollen en brood blijven tot nader order  in de vriezer. Die gaan we de komende week testen.

Oliebollen en feeststol

Deze hebben ook de vriezer niet gehaald en hebben we binnen een dag of vier opgegeten. De oliebollen zijn heerlijk luchtig. Mijn favoriet is die met krenten. Een oliebol zonder krenten heb ik nooit een oliebol gevonden eigenlijk, maar vooruit er zijn nu eenmaal mensen die walgen van krenten en rozijnen. Dus voor de test heb ik natuurlijk ook de kale bol geproefd. Deze smaakte eigenlijk naar een donut, maar ook die smaak mis ik al bijna 4 jaar. Even oppiepen in de magnetron en je zet je tanden in een heerlijke smakelijke bol. Die met krenten was een waar feestje. Ik maak met gemak zelf oliebollen, maar geen tijd of geen zin in gedoe, deze kun je echt opdienen. Mijn glutenvolle man vond het niet van glutenvol te onderscheiden. De feeststol is een feestje op zich. Rijke vulling van krenten, rozijnen en spijs en lekker luchtig. Jammer dat het gat van de amandelspijs heel groot was waardoor er weinig brood overbleef.

WIN-actie Bakker Leo

Al met al een zeer geslaagde test. Wil je weten hoe het bruine meerzaden brood en dito broodjes bevallen, houd dan mijn blog in de gaten. In januari vertel ik je het resultaat en komt er een WIN-actie van mij met Bakker Leo. Houdt mijn social media dus in de gaten! Nu alvast een proefpakket bestellen of meer lezen over de NCV-certificering en de werkwijze? Kijk op de website.

Laat een reactie achter