dōTERRA etherische olie en aromatherapie

dōTERRA etherische olie

Sinds juli 2019 ben ik in de wereld gedoken van dōTERRA etherische olie en sinds 2020 ben ik dōTERRA Certified Essential Oil Specialist. De natuur biedt namelijk heel veel oplossingen voor huis, tuin en keuken problemen en voor allerlei gezondheidskwesties. Maar het gebruik van olie is wel heel persoonlijk en altijd aanvullend aan een gezonde levensstijl. En ik kan jou dus begeleiden bij het maken van gezonde keuzes, of het werken aan je gewicht in combinatie met het gebruik van aromatherapie en etherische olie. Een perfecte combinatie dus coaching en dōTERRA etherische olie ter ondersteuning.


Wat is etherische olie?

Etherische olie is olie gewonnen uit bladeren, wortels, bloemen, of de fruitschil van planten, struiken en bomen. Ze zijn 50 tot 70% krachtiger dan de plant of het fruit zelf. Dit komt door het chemische destillatie proces en is dus niet te vergelijken met homeopathie, waar gebruik gemaakt wordt van verdunningen. De etherische olie wordt geproduceerd in de landen waar de plant van nature groeit. Bijvoorbeeld, de citroenolie wordt gemaakt van citroenen, verbouwd, geoogst en geproduceerd op de vruchtbare warme grond in Zuid-Italië. Daarna wordt de olie als deze klaar is voor gebruik vervoerd naar de distributiepunten voor verkoop.

CPTG keurmerk

Maar eerst wordt dōTERRA etherische olie nog getest op zijn therapeutische kwaliteiten en zuiverheid. De kwaliteit wordt aangeduid als CPTG wat staat voor Certified Pure Therapeutic Grade. Dit protocol hanteert strenge eisen, waardoor bijvoorbeeld de olie ook ingenomen kan worden. Dit geldt niet voor alle oliën.

Coaching met etherische olie

Niet alleen thuis maar ook in mijn werk gebruik ik de etherische olie. Zo zet ik het in met EFT, emotional freedom technique, ofwel tapping. Dit is een manier om oude patronen of emoties te doorvoelen en los te laten. De olie heeft hierbij een ondersteunende rol. Verder adviseer ik over het gebruik van helende olie bij buikklachten, vrouwenklachten en als ondersteuning bij moeilijke periodes en slaapproblemen. Wil je meer informatie over coaching met doTERRA etherische olie stuur me dan een berichtje via de contactpagina. Meer info over coaching lees je op deze pagina. 

AromaTouch massage

Met de olie van doTERRA kun je ook een ontspannende, helende, versterkende, revitaliserende, immuunversterkende en ontstekingsremmende massage doen. Met 8 oliën in een speciale volgorde onderga je een zachte massage die voor iedereen, ieder lijf, alle soorten klachten heilzaam is. De geuren doen hun werk, terwijl de oliën diep de huid doordringen. De gehele behandeling duurt 60 minuten in totaal en de oliën die gebruikt worden zijn Balance en Lavendel, Tea Tree en On Guard, AromaTouch en Deep Blue en als laatste Wild Orange en Pepermunt. Naast de rug, worden ook nek en hoofd, oren en voeten zacht gemasseerd. Deze vorm van massage is enorm heilzaam gebleken bij rug/spier/botpijn klachten, fibromyalgie, reuma, artritis en artrose. Maar ook bij vrouwelijke klachten, zoals, PMS, endometriose en darmklachten kan deze massage verlichting brengen.

Maak via de contactpagina een afspraak. Een behandeling kost € 60,- (introductietarief)

 

 

doTERRA etherische olie en aromatherapie