dōTERRA etherische olie en aromatherapie

dōTERRA a way of life

Sinds juli 2019 ben ik in de wereld gedoken van dōTERRA etherische olie. En vanaf maart 2020 mag ik mijzelf dōTERRA Certified Essential Oil Specialist noemen. De natuur biedt namelijk heel veel oplossingen voor huis, tuin en keuken problemen en voor allerlei gezondheidskwesties. Maar het gebruik van olie is wel heel persoonlijk en altijd aanvullend aan een gezonde levensstijl. En ik kan jou dus begeleiden bij het maken van gezonde keuzes, of het werken aan je gewicht in combinatie met het gebruik van aromatherapie en etherische olie. Een perfecte combinatie dus coaching en dōTERRA etherische olie ter ondersteuning.


Wat is etherische olie?

Etherische olie is olie gewonnen uit bladeren, wortels, bloemen, of de fruitschil van planten, struiken en bomen. Ze zijn 50 tot 70% krachtiger dan de plant of het fruit zelf. Dit komt door het chemische destillatie proces en is dus niet te vergelijken met homeopathie, waar gebruik gemaakt wordt van verdunningen. De etherische olie wordt geproduceerd in de landen waar de plant van nature groeit. Bijvoorbeeld, de citroenolie wordt gemaakt van citroenen, verbouwd, geoogst en geproduceerd op de vruchtbare warme grond in Zuid-Italië. Daarna wordt de olie als deze klaar is voor gebruik vervoerd naar de distributiepunten voor verkoop.

 

CPTG keurmerk

Maar eerst wordt dōTERRA etherische olie nog getest op zijn therapeutische kwaliteiten en zuiverheid. De kwaliteit wordt aangeduid als CPTG wat staat voor Certified Pure Therapeutic Grade. Dit protocol hanteert strenge eisen, waardoor bijvoorbeeld de olie ook ingenomen kan worden. Dit geldt niet voor alle oliën.

 

Op 3 manieren te gebruiken

Etherische olie van dōTERRA kan in de meeste gevallen, op een paar uitzonderingen op 3 manieren worden gebruikt. En dat is wat deze olie anders en van betere kwaliteit maakt dan de goedkopere variant bij de drogist. Deze bevatten vaak een rood kruis (een gezondheidswaarschuwing). Je kunt de olie verstuiven in de lucht door gebruik van een koudstoom diffuser of door eraan te ruiken, je kunt het smeren op je lichaam en je kunt ze innemen. Sommige zijn echter zeer sterk en moeten met een capsule worden ingenomen. Je mag deze olie nooit met een waxine brander branden! Dan gaat de structuur van de olie kapot.

 

Waar ik het voor gebruik


Ik weet inmiddels wat deze olie allemaal kan. Om wat voorbeelden te noemen; slapeloosheid, spierkramp, hoofdpijn, schimmel, groeikramp, menstruatiepijn en buikpijn, stress en concentratie. Daarnaast gebruik ik het ter verlichting van mijn coeliakie en endometriose klachten. Hierover maakte ik diverse Facebook Lives. Wil je de link ontvangen? Stuur me dan een mail.

 

Coaching met etherische olie

Niet alleen thuis maar ook in mijn werk gebruik ik de etherische olie. Zo zet ik het in met EFT, emotional freedom technique, ofwel tapping. Dit is een manier om oude patronen of emoties te doorvoelen en los te laten. De olie heeft hierbij een ondersteunende rol. Verder adviseer ik over het gebruik van helende olie bij buikklachten, vrouwenklachten en als ondersteuning bij moeilijke periodes en slaapproblemen. Meer over coaching lees je op deze pagina.

 

Meer informatie op Facebook

Wil je meer weten over coaching en dōTERRA etherische olie, het gebruik of het zelf opbouwen van een dōTERRA business, stuur me dan een berichtje of wordt lid van mijn Facebook groep Light up your Life. Je bent ook altijd welkom op gratis workshops die wij geregeld organiseren zowel online als offline. Je vindt ze bij de evenementen op mijn Facebook pagina. 

 

Jouw eigen account

Meer informatie vind je op mijn dōTERRA website. Je kunt hier zelf via mijn account lid worden met een kortingsaccount. Klik op join & save, kies de juiste regio, vul je gegevens in. Voor je op doorgaan klikt, check even of ik als je enroller en sponsor sta ingevuld #7932517. Doe een bestelling met een inschrijffee (het leaflet) en losse olie of met een inschrijfkit, bekijk totalen en ga naar check-out. Kies je betaalwijze. Je kunt direct een LRP instellen als je dit wil.

Liefs de olievrouw

 

doTERRA etherische olie en aromatherapie