coeliakie dieetmoeheid glutenvrij dieet

Heb jij het ook weleens helemaal gehad met je glutenvrije dieet?

Jammer hè, dat wij geen SAS (Schijt aan Sonja) dag kennen met dit dieet, althans niet als je dit dieet om medische redenen volgt. Waarom je het voor je plezier zou volgen, is mij een compleet raadsel overigens, maar ieder zijn ding en daar gaat het eigenlijk ook niet over. Dit blog is voor mensen met coeliakie die last hebben van dieetmoeheid van hun glutenvrije dieet.

Wat kun je doen?

De vraag is wat kun je doen als je er klaar mee bent? Of je moet er nog mee moet beginnen en je weet niet waar? Of hoe? De bewustwording wordt beter in Nederland gelukkig, dat scheelt. 30 jaar geleden was er niets, maar frankly, dat boeit niet als je nu met dit dieet en de complicaties ervan kampt. En nee we gaan er niet dood aan, maar het is wel onhandig en ongezellig, dit dieet.

Verdrietig zijn mag!

Erken dan ook die boze en verdrietige gevoelens bij jezelf. Deel ze met een lief iemand, iemand die je begrijpt. Roept er iemand dat er veel ergere dingen zijn dan coeliakie? Ongetwijfeld, maar ook daar heb jij nu niets aan. Men noemt dat silverlining. We zeggen iets om je beter te laten voelen, door de problemen van een ander te benoemen als erg. Hoe goed bedoeld ook, het helpt jou niet.

Het spontane is er wel af

Je mag echt wel even boos en verdrietig zijn als je de diagnose van deze ziekte krijgt. Er verandert van alles in je hoofd en je lijf en je sociale leven. Even een tostietje in de stad? Moet je eerst uitzoeken of en waar dat kan. Een bierkus van een dronken vriendje? Een no go vanaf nu. Tenzij we eerst gaan tandenpoetsen…lekker romantisch.

Iedereen vindt uiteindelijk zijn weg

Maar er gloort licht aan de horizon lieve Coeliaak. Want ook jij gaat je weg vinden, hoe lastig het ook lijkt in het begin, hoe moeilijk dat lijf en je hoofd dat ook vinden. De klachten worden eerst misschien wel erger, of erger nog, je had net als ik “geen” klachten en die krijg je nu ineens wel. Bergen vragen heb je in het begin, wat wel en niet doen, welke boodschappen en waar, hoe leg ik het uit aan mijn familie? Vind je dat lastig in je eentje? Heb je begeleiding, maar past die niet bij je? Kijk eens wat ik voor jou kan doen.

Coaching voor meer rust

Heb je coeliakie en ervaar je die dieetmoeheid met je glutenvrije dieet? Ik kan je helpen. Met mijn traject: Help ik heb Coeliakie, coach ik jou in 5 sessies, na een uitgebreide intake naar een gemoedstoestand, waar de rust terugkeert in je hoofd, we samen een keer boodschappen doen en kijken wat er allemaal nog wel kan en leuk is. Met gratis checklists, uitleg en oefeningen. Meer informatie vind je op www.yacinthapex.nl/coaching. Het traject bied ik nu aan met een hoge introductiekorting. Het kennismakingsgesprek kun je gratis aanvragen via de contactpagina.

Laat een reactie achter