glutenfout lief voor jezelf

Glutenfout gemaakt? Wees lief voor jezelf

We kennen het allemaal de glutenfout en heb je het nog nooit meegemaakt. Het gaat vast een keer gebeuren. Ik hoop het natuurlijk niet voor je en als het gebeurt hoop ik dat je er niet te veel last van hebt. De glutenfout, per ongeluk of expres of omdat iemand anders toch niet helemaal begrijpt wat het inhoud dit “onsociale stomme” dieet. In dit blog leer je hoe je na een glutenfout lief moet zijn voor jezelf.

Onhandig dieet

Stom ja, want leuk is anders. Ook al was je jaren op zoek naar de diagnose en voel je je zoveel beter met een ander voedingspatroon. Handig is het niet want Coeliakie is nog steeds een onbekende ziekte met een onbemind dieet.

Per ongeluk of expres

Heb je nou die fout per ongeluk gemaakt, kijk dan waar het is mis gegaan. Heb je zelf iets onhandigs gedaan, door een besmette hand in je mond te steken of een vies mes te gebruiken? Of heb je iemand vertrouwd, met de beste bedoelingen en ging het toch mis? Vertel het die persoon, hoe pijnlijk ook misschien. Jouw vertrouwen zal er weer door groeien. Want als je het laat, durf je strak misschien niet meer. Ook dit is dus belangrijk als het gaat om na een glutenfout lief zijn voor jezelf.

Maar wat nou als je die glutenfout heb gemaakt? 

Hoe kom je er zo snel mogelijk doorheen? Allereerst geef je vooral niet jezelf of anderen de schuld. Die feedback aan jezelf of anderen dat komt wel. Eerst zorgen dat je goed voor jezelf zorgt. En dat gaat alleen als je lief bent voor jezelf en accepteert dat het nu zo is gelopen. Ja ook als je honderd keer had gevraagd of het glutenvrij was. Als
je namelijk blijft hangen in die modus, gaat je lichaam niet helen. Die heeft behoefte aan positieve energie. Nu meer dan ooit.

Fijne tips bij een glutenfout

De remedie tegen een fout is voor iedereen anders, dus heb jij zelf tips, deel ze vooral in de comments van deze post. Ik zorg voor rust en voldoende slaap. Een dekentje op de bank, een warme kruik en een kop groene thee, met gember. Daarnaast probeer ik wel snel weer een eetpatroon op te pakken met licht verteerbaar en puur eten. Bij enorme misselijkheid neem ik wel eens slappe cola, maar ik krijg steeds vaker het zuur van zoete frisdrank, dus het moet wel heel erg zijn wil ik cola drinken. Om zo snel mogelijk je darmstelsel aan de gang te krijgen en je energie weer op peil te krijgen, ga ik ook naast die rust veel bewegen in de buitenlucht. Dat klinkt tegenstrijdig met die rust die je moet pakken, maar het gaat om de balans. Je voelt natuurlijk zelf het beste aan wanneer je
weer even een frisse neus kunt halen. Ben je heel erg misselijk, juist dan helpt buitenlucht heel goed. Probeer maar eens.

Lief zijn voor jezelf lastig?

Na een glutenfout lief zijn voor jezelf lastig? Ik kan mij dat goed voorstellen, dan kan ik je misschien helpen met coaching. Je leert dan meer en beter naar jezelf te luisteren. Dat maakt het makkelijker om met de ziekte en het dieet om te gaan. Wil je daar meer informatie over? Lees dan deze pagina over mijn manier van coaching. Of neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. De coachingtrajecten bied ik nu nog met hoge korting!

Wil je nog meer lezen over glutenfouten. Lees dan ook eens dit blog.

Laat een reactie achter