checklist coeliakie barbecue

Ga jij met coeliakie naar een barbecue?

De afgelopen weken heb ik veel checklists en kaartjes met je gedeeld. Gratis en superhandig voor allerlei gelegenheden. En ze worden gretig gedownload. Al een tijd stond deze checklist op de planning en vandaag is hij er. De checklist glutenvrije barbecue. En dat komt mooi uit met dit prachtige weer, waarbij iedereen de fik erin steekt. In de barbecue. Voor de eerste keer en alle keren daarna dat jij onbezorgd durft te gaan barbecueën. Best wel spannend, maar met deze checklist ga jij onbezorgd met coeliakie naar een barbecue.

Durf voor jezelf op te komen

Het is nogal wat, dat glutenvrije dieet. Er komt een hoop op je af en er verandert veel in je privé maar ook je sociale leven. Etentjes, feestjes, partijtjes, je kunt niet zomaar meer iets pakken zonder je af te vragen. Is dit wel veilig? Herkenbaar toch? Of dat mensen zeggen “dan neem je toch een wijntje”, of “Ohja, ik heb niet aan jou gedacht”. Dit heeft eigenlijk vaak niets te maken met onwil, maar met onkunde en vooral onwetendheid. Pas als jij voor jezelf durft op te komen en kan uitspreken wat jouw uitdagingen zijn, dan creëer je bewustwording. En daar help ik graag een handje bij.

Geef het tijd

Nu snap ik best dat je niet meteen in week 1 van je glutenvrije verplichte stomme dieet direct al gaat barbecueën. maar als je een beetje op weg bent, je je goed voelt en wordt uitgenodigd door iemand die echt wil, echt luistert en wil leren, van jou. Dan is het aan jou om die stap te zetten. Te vertrouwen op een goede afloop. Ja, dat is lastig. I know, been there done that. Echt!

Wil jij onbezorgd glutenvrij barbecueën? Download de checklist

Heb je voor jezelf bedacht dat het goed voelt, zonder verplichting, maar echt vanuit jezelf, omdat je er zin in hebt en eraan toe bent. Ga er dan voor. Het ligt in jouw handen om degene die de barbecue organiseert voor te lichten. Dit kun je natuurlijk op je eigen manier doen, maar je kunt ook de checklist glutenvrije barbecue downloaden. Hij is gratis en voor niets te downloaden op mijn website bij de freebies. Ik hoef er zelfs je e-mail adres niet voor terug. Wil je op de hoogte blijven, dan kun je je natuurlijk inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo mis je niets en weet je zeker dat je de volgende checklists niet mist.

Buffet diner of all you can eat

Je kunt deze checklist ook gebruiken voor een buffetdiner. Ook dat is namelijk nogal een gevaar in geval van kruisbesmetting. Zeker in combinatie met de andere basis checklist Dieetwens glutenvrij en de gratis kaartjes dé manier om voor jezelf te zorgen en ervoor te zorgen dat anderen jouw uitdagingen begrijpen.

Meer informatie

Ik hoop dat je blij wordt van de gratis checklist voor coeliakie als je naar een barbecue wilt. Wil je meer weten over coeliakie en het glutenvrije dieet, schrijf je dan in als volger van mijn blog of voor de nieuwsbrief. Wil je meer leren over hoe je jezelf en anderen leert vertrouwen in dit proces van verandering van een glutenvol (en ziek) leven naar een gezond glutenvrij leven, stuur me dan een e-mail. Dan kan ik je vertellen hoe ik je daarmee kan helpen.

Laat een reactie achter