glutenvrije kerstlunch restaurant Elpidio

Onbezorgd glutenvrij bij Elpidio in Voorburg

Hebben we allemaal de kerstdagen overleefd? Lieve familie, die alles voor je uit de kast gehaald heeft? Een restaurant dat weet waar het over gaat? Heb je gouden tips dan hoor ik het graag. Zelf heb ik twee onbezorgde dagen genoten van heerlijke lunches. Ik kan niet goed meer tegen lang en laat tafelen, vandaar de keuze om uitgebreid warm te lunchen. Ook met kinderen een optie! Deze keer deed ik dat thuis en met familie. Maar uit lunchen is natuurlijk heel erg luxe. Ik bestelde onze glutenvrije kerstlunch bij restaurant Elpidio in Voorburg.

Osteria Elpidio

Elpidio, genoemd naar de oprichter Elpidio Morosini, is de hemel op aarde. Niet alleen voor ons, maar voor elke fan van de Italiaanse keuken. In een klein gezellig pandje in de Herenstraat dat gerund wordt door rasechte Napoletanen, kun je heerlijk lunchen en twee avonden in de week ook dineren. Alles dagvers bereid. De lunchkaart kun je vinden op de website, elpidio.nl.

Verjaardagsdiner

Zelf ging ik er voor mijn verjaardag eind november eten en werden de gerechten door Luigi Florio ,de executive chef, opgenoemd. Zo gaat dat in Italië. Omdat ik vooraf had aangegeven dat ik Coeliakie heb, houden ze hiermee rekening, maar eigenlijk hoeft dat niet, zoals het in Italië ook gebruikelijk is. Italianen weten gewoon waar het over gaat. Mooie bijkomstigheid is dat een van hun eigen medewerkers Coeliakie heeft, je hoeft ze dus niets te vertellen over kruisbesmetting. Ik heb onbezorgd kunnen eten en genieten van die echte Italiaanse service, onder leiding van Luigi. De antipasti waren tongstrelend. Mozzarella en ham, verschillende Pecorino’s en gegrilde courgettes. Allemaal even lekker. Als hoofdgerecht had ik vlees met gegrilde groentes. Als je wilt, koken ze glutenvrije pasta van Barilla voor je. Omdat er geen glutenvrij dessert was, kreeg ik een glaasje Crema de Limoncello, van het huis. Engeltjes die over je tong piesen… Ze beloofden dat als ik volgende keer kom, ze speciaal voor mij een glutenvrij dessert maken. Man en kind, niet glutenvrij, genoten van onder andere heerlijke ravioli met gorgonzola.

Enoteca Elpidio

Omdat de antipasti zo lekker waren besloten we deze voor Kerst te bestellen bij de Enoteca Elpidio. Deze zit een paar meter verderop in de straat. Hier verkopen ze, koffie, broodjes to go, vleeswaren en kaas, olijfolies, pastameel en zoveel meer. En er is een heel schap met glutenvrije Italiaanse producten. Roberta runt de zaak en toen ik er was om de antipasti te bestellen, kwam ik erachter dat zij degene is met Coeliakie. Wat volgde was een geanimeerd gesprek over onze ziekte, de Nederlandse tekortkomingen en de hemel die Italië heet. De antipasti hebben we de 24e opgehaald en Eerste Kerstdag gegeten. Ook deze waren ongelooflijk lekker, alsof je in hun eigen restaurantje zit. Mensen met hart voor de zaak. Met liefde en aandacht. Fate l’amore, non fate la dieta. Nou ja, wel gewoon je glutenvrije dieet blijven volgen dan! Tot in 2018 Roberta, Luigi en Elpidio. En daarna bestel ik gewoon weer een glutenvrije kerstlunch bij restaurant Elpidio.

* Elpidio was vooraf niet op de hoogte van mijn bezoek, als blogger. Ik heb gewoon voor mijn eten betaald, nou ja, manlief, want ik was jarig! Ik heb dit blog uit eigen beweging geschreven. Meer informatie over wat ik doe vind je op mijn website.

Laat een reactie achter