Onbezorgd glutenvrij in Scheveningen

Vorig jaar rond deze tijd schreef ik een super populaire blog over uit eten in en rond Den Haag. Ik heb volgers die door mijn tips ergens gaan eten. Dat vind ik nou zo leuk. Dat is waarom ik dit doe. Omdat er natuurlijk steeds meer bekendheid komt over onze ziekte en dieet, zijn er steeds meer plekken waar wij onbezorgd uit eten kunnen. En zelf ga ik daar ook mijn steentje aan bijdragen door te beginnen bij het begin. De jeugd van nu, die leert om te koken of te bedienen, of die leert voor een baan in de zorg of facilitaire dienstverlening, die krijgen volgend jaar van mij een gastles over omgaan met dieetwensen. Maar goed, daar gaat het vandaag niet over. Vandaag lees je over glutenvrije restaurants in Scheveningen. Met het mooie weer van de laatste dagen, de volle terrasjes en de vakantie in aantocht is er niets leukers om te schrijven over goede en leuke restaurants, die ons ook iets te bieden hebben.

De Waterreus

Bij strandpaviljoen de Waterreus, voorbij de vuurtoren richting de haven, is het goed toeven. Het dankt zijn naam aan een tot de verbeelding sprekende Scheveningse legende. Deze mooie grote ‘strandtent’, waar ik zelf in mijn jonge jaren de benen uit mijn lijf heb gelopen met mooi weer, met slecht weer en met plotseling opkomende zeevlam heb ik vorig jaar op de laatste mooie stranddag onbezorgd gegeten. Het was een nogal last minute idee om daarheen te gaan, dus best spannend voor een antigluut. Maar even bellen en ja hoor, geen probleem. Ze hebben zelfs glutenvrije broodjes. Ik at er een heerlijke salade met garnalen en zalm, rode ui en kappertjes. Misschien kwam het omdat het zo’n mooi laatste cadeautje van de zon was, maar dit bezoekje staat in mijn geheugen gegrift.

Hart Beach

Een enorm leuke ‘hangloose’ plek in Scheveningen vind ik Hart. Deze beachclub ligt ook links van de vuurtoren, dus een beetje uit de drukte van de boulevard en vlakbij de haven. Je kunt er leren surfen en ze serveren er gezond en lekker eten. Op drukke dagen is het een tikkie chaotisch (maar dat kwam misschien omdat wij er met 60 personen tegelijk kwamen surfen en eten, tijdens de Volvo Ocean Race en de temperaturen opliepen richting tropisch. Als je wil leren surfen raad ik je Hart van harte aan. Ze maken gebruik van gecertificeerde instructeurs, nemen niet te grote groepen mee de zee in en ze houden (zeker bij de aflandige wind in ons geval) het zooitje bij elkaar met herkenbare fluitsignalen en hesjes. Het frietje achteraf was ook hier weer glutenvrij gebakken. Had ik als controlfreak wel even vooraf gecheckt natuurlijk. En dat niet alleen, de frites zijn verse en biologisch. Hart is echt een feestje. Ook hier gaan we van de zomer zeker nog een keer terug (als het rustiger is). Meer glutenvrije restaurants in Scheveningen? Lees snel verder.

Di Sopra

Woensdag was ik bij Di Sopra in de tweede binnenhaven van Scheveningen. Hier had ik al eens met mijn man vorstelijk gegeten, in mijn vorige leven…mijn glutenvolle leven. Het staat me nog helder voor de geest. Pasta die werd rondgewenteld in een uitgeholde Parmezaanse kaas. Mmm… Vooraf ook hier weer gemaild over de mogelijkheden. Of de eigenaren echte Italianen zijn, weet ik niet, maar Mario (dat klinkt in ieder geval wel zo) verzekerde me dat het goed ging komen. Dus ja, wel echte Italiaanse service. Dit restaurant ademt Italië en met dit mooie weer is het net of je er ook echt bent, een Italiaans haventje. Omdat we dit keer niet de tijd hadden om uitgebreid te dineren, nam ik alleen een hoofdgerecht. Pasta met kippendij, pancetta en pesto. De pasta was zo lekker dat je bijna twijfelt of hij wel glutenvrij is. Het merk is me ontschoten, ik was namelijk was nogal onder de indruk van de enorme gastvrijheid van Mario en zijn personeel. Mario hield voor ons de tijd in de gaten en wees ons ook af en toe subtiel hierop. Dat vind ik fijne details, dat straalt zorgzaamheid uit. Jammer dat we maar een uurtje binnen waren. Volgende keer ga ik zes gangen nemen! Reserveer maar vast een tafel, Mario!

Meer informatie

Volgende week nog meer leuke plekjes in en rond Den Haag. Voor nu hoop ik dat ik je weer op weg geholpen heb naar een onbezorgd glutenvrij leven met dit blog over glutenvrije restaurants in Scheveningen. Bent u nou ook horecaondernemer en wilt u weten wat u kunt doen om uw zaak zo in te richten dat er ook voor mensen met een glutenvrije dieetwens iets lekker op tafel gezet kan worden in plaats van kaal vlees met sla? Laat het mij weten. Ik adviseer u graag. Check mijn website voor alle zakelijke diensten.

Note: Vorig jaar schreef ik enthousiast over Welsh Bakestone aan de Westduinweg. Zij zijn verhuisd naar “de Fred”. Een heerlijk plekje om echt onbezorgd te genieten van een gebakje of High Tea. Alles is er glutenvrij. Ga hier dus zeker even langs op weg naar Scheveningen. Note 2020: the Welsh heeft na een volgende verhuizing helaas geen restaurant gedeelte meer. De bakkerij is gevestigd in de Kerketuinen.

Laat een reactie achter