glutenvrij uit eten Den Haag

Onbezorgd glutenvrij in Den Haag bij…

Het is zomer en je wilt ook wel eens de deur uit zonder je stash aan glutenvrije crackers, nootjes en emmertje snacktomaten. Bij mij duurde het zeker een jaar na de diagnose voordat ik weer eens uit eten durfde. De eerste horde is een restaurant vinden waar ze snappen waar het om gaat, de tweede zo niet hogere horde is het vertrouwen dat het ook echt goed komt. Bij de volgende gelegenheden zit je gegarandeerd goed en ga je onbezorgd glutenvrij uit eten in Den Haag.

The Welsh Bakestone

In Scheveningen zit een van de grootste parels in de wereld van glutenvrij. Deze bakkerij, uit nood geboren, wordt bestierd door Yvette en haar gezin. Zij en haar kinderen hebben Coeliakie. Vroeger  waren er voor haar nog maar weinig lekkere glutenvrije producten en omdat zij toen haar kinderen klein waren nergens lekker glutenvrij brood kon vinden, is ze zelf begonnen met bakken. Het ondernemen is haar met de paplepel ingegoten door haar familie en inmiddels is de bakkerij uitgegroeid tot een in de wijde omgeving bekende bakkerij, waar je niet alleen voor brood terecht kunt. Met haar Schotse en Welshe roots maakt zij de heerlijkste patisserie en taarten uit die regio. Maar ook voor een oer-Hollandse tompouce kun je bij haar terecht. De topper vind ik de High Tea. Heerlijke scones en sandwiches afgewisseld met koekjes en muffins met een heerlijk kopje Engelse thee. Je likt je vingers erbij af. Ben je met iemand die geen Coeliakie heeft, ik garandeer je, die proeft het niet eens. Buiten veel versproducten verkoopt zij ook houdbare glutenvrije producten zoals cereals, koekjes, pasta en wraps. Je vind de Welsh op de Westduinweg. Meer info, zoals openingstijden en bestellijsten vind je op www.thewelshbakestone.nl. *inmiddels is The Welsh een paar keer verhuisd en heeft nu haar vestiging in de Kerketuinen, helaas zonder eetgelegenheid. Maar je kunt wel brood etc. bestellen en afhalen!

BitterSweetz

Lekker aan het winkelen in de Haagse binnenstad en trek gekregen? Loop eens naar de Oude Molstraat. Daar vind je BitterSweetz in een klein gezellig pandje met meubels die doen denken aan grootmoeders tijd. Ook deze eigenaresse weet van wanten, want zij heeft zelf Coeliakie. Ze serveert heerlijke lunchgerechten, zoals pannenkoekjes, sandwiches en taartjes. Ze maakt heerlijke koffies en heeft grappige frisdranken op de kaart. Het is zoals haar website zegt: net even anders. BitterSweetz is vegan en vegetariër friendly. Heel fijn, want ik heb begrepen dat je mogelijkheden als vegetariër met Coeliakie, wel heel erg beperkt worden. Ben je met iemand die geen Coeliakie heeft, no problem Susanne smeert voor hen graag een gewone boterham. En juist omdat zij de ziekte heeft weet ze dus heel goed dat je kruisbesmetting moet voorkomen! Bij BitterSweetz kun je dus echt onbezorgd genieten. Meer informatie vind je op haar website www.bittersweetz.nl. (BitterSweetz bestaat helaas niet meer!)

Bite Me! (Onderstaande recensie is niet meer actueel, Bite Me! is verkocht en is niet meer compleet glutenvrij, helaas)

Eindelijk weer eens zin in een avondje met vrienden en vriendinnen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de kok er geen snars van snapt, van jouw medisch noodzakelijke dieet? Bij Bite Me! aan het Anna Paulownaplein kan dat. Binnen is het knus en gezellig, maar er is ook groot terras op het gezellige plein. De complete kaart is glutenvrij. Ja echt! Oké, behalve het bier! En weet je wat nog mooier is? Al het brood wordt geleverd door Yvette van de Welsh. Toen ik er vorige week voor het eerst ging eten, was zij er zelf ook te gast. Meer zekerheid hoef je dus niet te hebben, dat ze hier echt weten wat ze doen. De kaart bestaat uit verschillende gerechtjes, die je voor jezelf of met elkaar kunt bestellen. Sharing is caring zeg ik altijd maar. De gerechtjes bestaan in verschillende portie groottes, dus je hoeft niets te kort te komen. Heerlijke frites met truffelmayo, broodjes met smeerseltjes, een burrito waar je je vingers bij aflikt. En last but not least, de desserts. Dit keer niet genuttigd, want verzadigd van al dat heerlijke brood, maar ik kom er graag een volgende keer voor terug. Nog een pluspunt: ontzettend leuke aardige persoonlijke bediening onder leiding van Priscilla. Meer informatie vind je op hun website www.biteme.nu. Nog meer tips voor glutenvrij uit eten in Den Haag, lees dan verder.

Strandpaviljoen Sport

Een stukje uit de richting, maar met de auto ben je er zo. Strandpaviljoen Sport aan de Wassenaarse Slag, waar je nog betaalbaar en dichtbij het strand kunt parkeren. Bij deze laid back strandtent kun je heerlijk onbezorgd genieten van een dagje strand. De eigenaresse Irma, die zelf vaak in de zaak staat, weet heel goed wat Coeliakie is en wat de gevaren zijn in de keuken. Alles wat glutenvrij is, wordt ook glutenvrij bereid. Wil je iets uit de frituur, dan zetten ze de glutenvrije frituurpan aan of het speciale tosti-ijzer. Hierdoor kan het soms wat langer duren, maar kondig je je komst aan, dan houden ze er als het kan rekening mee. Het brood en de lekkernijen worden geleverd door…je raad het al The Welsh Bakestone. Ik ben hier tot nu toe alleen overdag geweest, maar ik ga het diner ook graag eens proberen deze zomer! Ze maken namelijk alle dressings en sauzen, daar komt geen gluut aan te pas. Ook zijn de vis en vleesgerechten glutenvrij. En soms hebben ze zelfs glutenvrije calamaris. Heaven at the beach dus. Meer informatie vind je op www.strandpaviljoen-sport.nl.

Meer informatie

Ik hoop je hiermee alvast wat tips gegeven te hebben voor een onbezorgd glutenvrij uit eten in Den Haag en omgeving. Er volgen zeker meer recensies de komende tijd. Ben je zelf ondernemer en wil je meer weten over het samenstellen van een glutenvrije menukaart of mag ik een keer bij jou komen testen of je glutenvriendelijk bent. Stuur me maar een e-mail. Je kunt ook op mijn website kijken voor meer info!

*Deze recensies zijn uit eigen beweging tot stand gekomen zonder dat bij deze gelegenheden vooraf bekend was dat ik over hen zou schrijven. Ik heb geen gratis producten aangenomen voor het schrijven van dit blog. Alle eigenaren hebben dit blog voor publicatie gelezen en akkoord hierop gegeven. Linken van dit blog op je eigen website mag, met naamsvermelding, Zij van Glutenvrij.

Laat een reactie achter