Getest door Zij van Glutenvrij: Brood van Albert Heijn

Maandag was het zover. Ik mocht bij mijn eigen Albert Heijn, Leidschenveen een proefpakket Vrij van Gluten dagvers brood van Albert Heijn komen ophalen. Nadat ik op social media had gezien dat de “grote” bloggers van het hoofdkantoor een pakket opgestuurd hadden gekregen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mijn eigenste supermarktmanager gevraagd of ik als “kleine, beginnende blogger” ook een pakketje mocht ontvangen om te testen. En zie hoe feestelijk de assistent manager het voor mij had ingepakt. Doos bekleed met inpakpapier, 2 broden en cake erin, want de rest was nog niet geleverd. Folie eromheen en met een aardig kaartje. “Voor Yacintha Pex, onze vaste klant en glutenvrij product fan!” Dat belooft wat. In dit blog lees je over de producttest van het glutenvrij brood van Albert Heijn.

Vrij van Gluten

Gelukkig is er steeds meer te krijgen voor ons. Wat dat betreft liften we lekker mee op de foodies en glutenvrije hipsters. Laten we dat zo houden en laten we zorgen dat we vooral ook de nadruk leggen op het feit dat wij het niet voor onze lol eten, glutenvrij. En het moet gezegd, er is echt veel te krijgen inmiddels. Maar brood blijft toch wel een dingetje. Eigenlijk zijn gluten alleen maar belangrijk in brood en broodproducten (effe kort door de bocht), de rest dealt prima zonder. Glutenvrije pasta en pizza is bijvoorbeeld echt oké. Misschien kunnen fabrikanten iets met deze uitspraak. Weg met tarwe als bind en vulmiddel. Dit kan prima met rijst- of maismeel. Anyway, daar hadden we het niet over.

Dagvers brood

Glutenvrij brood van de Appie dus, dagvers geleverd. De producten worden in een volledig glutenvrije bakkerij gebakken en liggen in de winkel op de broodafdeling.  Mooi is de dubbele sluiting van de verpakkingen. Dat hebben ze goed gedaan. Zo voorkom je kruisbesmetting met ander brood. Nou ben ik zelf een beetje verwend met een hele goede glutenvrije bakker in de buurt, dus ze moeten wel hun best doen. Ik heb de volgende producten getest: het licht meerzaden brood, bruin en de cake.

De cake

De cake zag er zo uitnodigend uit, die heb ik meteen open geritst. Hij heeft een mooie gele kleur en ruikt naar cake. Niet dat muffige van glutenvrij. Maar hij is heel droog en valt snel uit elkaar. Dit gebeurt al in de verpakking helaas. Ik denk dat het beter zou zijn als ze de cake niet alleen in een zak verpakken, maar ook in een soort papieren bakje. Net als de normale dagverse cake. Die zit ook beschermd in een doosje. De smaak was verder heel dik in orde. Geen gekke bijsmaken, gewoon lekkere cake. Droog zijn we inmiddels wel gewend en daar kijk ik eigenlijk niet eens van op. Maar dat kan beter, als Appie gaat evaluleren!

Bruinbrood

Het bruine brood ziet eruit en voelt als echt brood. Dit brood heb ik zo vers mogelijk gegeten. De geur is helaas een beetje muffig en de korsten zijn kruimelig. De eerste dag was dit brood lekker met boter en zoet beleg. Dat wilde ik zelf weer eens graag proeven namelijk, een verse boterham met dik boter en hagelslag. De volgende dag (koel en donker bewaard) was het brood droog, kruimelig en muffig. Maar als toast was het juist weer heel erg lekker. Wat dat betreft wel stevig genoeg om niet uit elkaar te vallen. Een beetje een mix en match dus van gemengde gevoelens, het bruin.

Licht meerzaden

Van dit trio had ik van dit brood toch het meeste verwacht. Omdat normaal dagvers brood altijd een paar dagen goed blijft, heb ik dit pas op de 2e dag na aankoop open gemaakt om de versheid te testen. Helaas, droog, kruimelig, zonder enige vorm van binding. Helemaal los en gedesintegreerd. Echt jammer en toch een beetje een desillusie.

Verbetering en feedback

Appie is vast nog niet klaar met ontwikkelen en evalueren. Ook zij moeten leren in dit proces. Goed glutenvrij brood is een kunst en een vak apart. Los daarvan moeten medewerkers zich bewust worden, van hoe je met dit brood omgaat. Je kunt het niet zo in een schap kwakken, want dan breekt het. Vandaag zag ik in een ander filiaal een andere variant liggen, donker meerzaden. Maar het was in de winkel al kapot en gescheurd met deuken erin. Ik heb het dus niet meegenomen. De krentenbrood variant ben ik nog niet tegen gekomen. Hiervan lees ik op social media goede berichten. Ik ben benieuwd, want in mijn winkel is het nog niet geleverd. Dus ook de levering is nog niet helemaal op orde. Daar wordt hard aangewerkt volgens de assistent manager van mijn filiaal. Ga zo door Appie! Wij waarderen jullie moeite en het feit dat jullie aan ons denken als volwaardige klant. Als jullie een oprechte eerlijke tester en meedenker zoeken, weten jullie me te vinden!

Meer informatie

Ik ben benieuwd of je na deze producttest van het glutenvrij brood van Albert Heijn zelf ook een halfje gaat halen. Meer informatie over mij vind je op mijn website. Zij van Glutenvrij heeft dit blog geschreven op eigen initiatief. De producten zijn mij door Albert Heijn Leidschenveen aangeboden, zonder dat hiervoor een tegenprestatie werd gevraagd. Ik heb zelf aangeboden om de producten te testen en hierover te schrijven in mijn blog.

Laat een reactie achter