Zij test glutenvrije producten van Italian Market

En dan word je ineens influencer genoemd en mag je producten testen. En wat voor producten…Degene die mij volgen en mijn blogs lezen weten dat ik niet onder stoelen of banken steek dat Italië veel verder is dan Nederland met de ontwikkeling van glutenvrije producten en de bewustwording van coeliakie. We gaan er graag op vakantie om onbezorgd te genieten en na de vakantie de hele auto vol te laden met glutenvrij lekker spul uit dit heerlijke land. En wat is er dan mooier dan dat je deze producten nu ook in Nederland kunt vinden. Lees je mee en ik neem je mee naar de smaak van Italië in dit blog over de producttest van glutenvrije producten van Italian Market.

Italian Market

De afgelopen week testte ik verschillende producten van italianmarket.nl. Deze online winkel waar alles glutenvrij is en sommige producten ook lactosevrij wordt gerund door een bevlogen Nederlandse Italiaan. Zijn familie op Sicilië produceert al tijden glutenvrije producten. De baas is ermee begonnen omdat zijn dochter coeliakie heeft. Inmiddels hebben ze onder de naam Glorioso door de jaren heen heerlijke producten ontwikkeld.

Diepvries

Italian Market levert diepvries producten van hoge kwaliteit met een onmiskenbare Italiaanse smaak en kwaliteit. Er wordt nog gewerkt aan juiste etikettering en wijze van bereiden op het etiket, maar het begin is er. Je kunt alvast een kijkje nemen in de webshop wat er nu al te koop is en wat er nog op stapel staat. De bereidingswijze en ingrediënten staan ook aangegeven op de website in de shop bij de specificaties. De meeste producten worden gemaakt zonder glutenvrij gemaakte tarwe.

Pizzabodem en focaccia

De pizzabodem is heerlijk luchtig en dun. Je kunt hem naar believen zelf beleggen met alles wat je lekker vindt. Met 20 minuutjes in de oven heb je een heerlijk knapperige pizza. Ik heb, behalve als we de bodem zelf maken, nog niet zoiets geproefd in Nederland. De focaccia moet je eerst even ontdooien en daarna in de voorverwarmde oven opwarmen. Dit typisch Italiaanse broodje is heerlijk luchtig vol met olie en rozemarijn en smaakt echt helemaal niet naar glutenvrij. Ik likte er echt mijn vingers bij af. Lekker bij de borrel of als tussendoortje.

Arancini en cordon blue

Ik kom er dus al wat jaren in Italië, maar ik was nog nooit in Sicilië, maar daar moet snel verandering in komen, want ik heb genoten van dit typische streekgerecht Arancini. Het is een torentje van risottorijst gevuld met raggu (wij kennen dat als bolognese) en dit alles in een krokant jasje. Ook weer even ontdooien en daarna in de oven afbakken. Een engel op je tong, echt, ik overdrijf niet. Ogen dicht en je zit in de zon aan de Siciliaanse kust. En hetzelfde geldt voor de cordon blue, behalve zelf maken, heb ik nog niet zo’n lekkere glutenvrije variant gegeten. Moet ik er ook nog bij zeggen, mijn glutenvrije dochter is net zo enthousiast als ik en mijn glutenvolle man proeft geen verschil.

Siciliaanse rolletjes en cassata

Naast de croissantjes keek ik hier het meest naar uit. Ik ben een toetjes mens. Ik kijk op de menukaart altijd eerst wat er op de dessertkaart staat en daarna pas naar de rest. Best een domper als je glutenvrije moet, want dan kan er weinig meer aan toetjes, zeker ook als je lactosevrij moet eten een tijdje. Anyway…deze desserts zijn beiden zo lekker en smaken echt naar de zon. Je moet ook deze vooraf even ontdooien. De rolletjes zijn een echte Siciliaanse traktatie en heb ik nog nooit in glutenvrije variant gezien. Een opgerold knapperig koekje met ijs van ricotta kaas. De cassata is een klein gebakje omhuld met marsepein en gevuld met cake en ijs van ricotta. Fingerlicking good mensen!

Italiaanse croissants

Laten we eerlijk zijn de Fransen maken de lekkerste en de luchtigste, althans de normale glutenvolle variant. Italianen maken een zwaardere zoetere croissant, die echt vult als ontbijt. Ik was dan ook heel benieuwd hoe deze zouden smaken. Ze zijn er in twee varianten, naturel en met hazelnootpasta (de chocolade croissant). Ze zijn inderdaad wat zwaarder en minder luchtig, maar alles wat glutenvrij is, is minder knapperig en krokant dus daar hoef je het niet voor te laten. De smaak is heel lekker zoetig en hij vult goed als ontbijt. Zeker met een plakje kaas of beetje jam een heerlijk ontbijtje. Die met hazelnootpasta vond ik ook heel lekker en mijn dochter was een blij kind toen ze deze vorige week als lunch ook mocht testen! Vooraf laten ontdooien en wat langer in de oven dan aangegeven als je ze bevroren afbakt.

Wil jij dit in je assortiment?

Al met al een succesvolle smaaktest en mijn vriezer is nog lang niet leeg. Deze week testen we de andere pizza’s, de cheese- en kipburger, het stokbrood en de broodjes. Stay tuned. Ben je als ondernemer geïnteresseerd in deze producten? Laat me het weten en ik breng je in contact met Italian Market. Ik hoop dat ik je weer op de goede weg heb geholpen met deze producttest van glutenvrije producten van Italian Market.

Winactie Bakker Leo

Vergeet ondertussen de winactie van Bakker Leo niet. Meedoen kan nog de hele maand. Kijk even op mijn Facebook en Instagram.

Zij van Glutenvrij blogt over een onbezorgd glutenvrij leven, bevordert de kennis en bewustwording van coeliakie en het glutenvrije dieet en werkt als coach voor mensen die willen leren omgaan met verandering, zoals deze ziekte op latere leeftijd, voedings- en leefstijladvies en nog veel meer! Meer hierover weten? Stuur me een berichtje. Of check mijn website.

Laat een reactie achter