Zij van Glutenvrij doet het veilig

Door Zij van Glutenvrij

Ja, je moet wat als je het wil hebben over zoiets sufs als data protectie. Maar het is wel belangrijk, duf maar belangrijk. Voor jou als toekomstige klant. Dat je weet dat je gegevens veilig zijn bij mij. Met de komst van de nieuwe privacywet, die volgende week ingaat is iedereen in rep en roer, multinationals, het midden- en kleinbedrijf, maar ook alle ZZP-ers die klantgegevens beheren.

Deze week heb ik dus wat minder hard kunnen werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling als Nieuwe Coach. Daarentegen heb ik me gestort op de Online AVG Challenge. Ik zag er enorm tegenop, maar we zijn er bijna, nog twee dagen te gaan.

Ik werd op het idee gebracht door Divera, de coach voor beginnende coaches. Ook zij zag er tegenop, met al een berg klanten. Mijn geluk is dat ik als beginnend ondernemer hier nog fris in sta. Ik heb geen bergen oude klantgegevens, ik heb geen mailinglist met e-mailadressen waar ik op welke manier dan ook, maar zonder schriftelijke toestemming aan ben gekomen, dus dat scheelt. Maar toch. Echt zin in deze challenge had ik niet. Het is dat Jan en Marjan het onwijs leuk en met humor doen, hun eerste webinar was ontzettend leuk en niet zwaar of te moeilijk voor een coach met weldenkend stel hersens, ook al is SEO, hosting, NAS, Google Analytics of autoreponsive niet je dagelijkse bezigheid.

Anyways, aangehaakt door Divera, maar met frisse tegenzin moest ik er wel aan beginnen, want een goed begin is het halve werk. Divera had er ook geen zin in, zei zij heel eerlijk in een vlog. Maar zij predikte: ‘Het is het resultaat dat telt.” Hou dat voor ogen als je iets doet of moet, waar je echt zo geen zin an hebt. Dus dat deed ik. Ik begon en dacht aan het einde, elke dag een stukje dichter bij het einde. Bij een fonkelnagelneue onderneming die gelijk AVG proof is. Lekker toch?

Ik heb me vastgebeten in het in kaart brengen van benodigde klantgegevens, hoe ik hiervoor toestemming krijg en dit vastleg met de klant. Waar ik de gegevens opsla en registreer en hoe ik dat weer kenbaar maak aan de klant met een privacyverklaring. Gelukkig blijven de bewerkersovereenkomsten en cookieverklaring nog even ver van mijn bed, maar ik weet van het bestaan, en als het een keer komt ben ik er klaar voor.

En het resultaat? Jij weet waar je aan toe bent als je met mij in zee gaat of als je je aanmeldt als follower van mijn blog. En ik kan rustig slapen. Op mijn aboutpagina lees je meer over mijn privacyverklaring, mijn algemene voorwaarden en de Privacy Policy van WordPress. Best wel trots op.

Een gedachte over “Zij van Glutenvrij doet het veilig

Laat een reactie achter