begeleiding voeding coeliakie

En toen viel alles op zijn plek

Mijn diagnose coeliakie veranderde zoals je vorige week kon lezen in mijn blog niet alleen mijn leven maar ook mijn kijk op gezond eten. En ik zag ineens mijn missie heel duidelijk voor me. De bewustwording vergroten van deze onbekende auto-immuunziekte met dit oh zo onhandige dieet. Sociaal ook niet handig, want feestjes zijn eten en eten is in het begin dat wat ons een beetje bang maakt. Maar het komt goed, met jou met dit dieet en hoe je ermee dealt. Of als niet jij het hebt, maar je kind. Want ook daar ben ik nu ervaringsdeskundige in. Lees hoe mijn puzzel in elkaar viel en hoe ik nu help met begeleiding met voeding bij coeliakie.

Je been breken met een dansje

Ik was dus niet op zoek naar die diagnose, maar er vielen wel allemaal puzzelstukjes op zijn plek. Stukjes van een puzzel die coeliakie heet. Als kind brak ik van alles en later ook nog vaak. Een keer presteerde ik het een enkel te breken in een skischoen. Doet niemand je na, ik bedoel maar. Of tijdens het dansen van de Zirtaki. Of twee armen breken met snowboarden.

Misselijkheid en brandend maagzuur

Ik was soms misselijk na het ontbijt en had vaak het zuur of moest de hele dag boeren, zonder echt een boer te laten. Echt ongegeneerd boeren kan ik nog steeds niet trouwens, maar dat opgeblazen gevoel verdween na maanden glutenvrij eten.

Opgezette buik of maag

Ik had een bolle maag, waarvan ik dacht die hoort bij mij, zo ben ik gebouwd. Die bolle buik is weg, een paar jaar geleden nam ie afscheid van mij. Wat daarbij hielp waren wat bezoekjes aan de osteopaat. Langzaam gleden alle organen in alle rust weer op hun plek. Mooie bijkomstigheid is dat sinds het dieet mijn endometriose ook rustig en onder controle is.

Vitaminegebrek en voedingsstoffen tekorten

Ik had vaak bloedarmoede of een ander tekort. Dit verdween met het glutenvrije dieet na een tijd, maar ik neem wel supplementen. Dagelijks neem ik naast een multivitamine, B12, D, magnesium en een pil voor sterkere nagels en haar. Mijn haar was namelijk ineens ontzettend dun en broos geworden. Nu groeit er weer een volle bos.

Jij hebt ook altijd wat!

Ik had altijd wat, was vaak verkouden of grieperig in de winter. Ook dat gaat beter nu. Maar het ligt er wel aan hoe lang de barre donkere winter duurt. Hoe langer een zachtere zonnige herfst en hoe eerder het licht en kleurig wordt buiten, des te beter voor mij, mijn gestel en mijn gemoed. Mensen met coeliakie zijn gevoeliger voor winterdepressie. Wist je dat?

“Laat voeding uw medicijn zijn”

En wat deed ik om dit allemaal de baas te worden? Glutenvrij eten. Klinkt simpel, maar dat was het in het begin natuurlijk niet. Thuis een makkie, bij familie en vrienden een uitdaging en uit eten durfde ik zeker het eerste jaar niet. Maar ook daar heb ik mijn weg in gevonden. Die weg is voor iedereen anders, wat past bij jou? Hoe kijk jij er tegenaan. Volg vooral je eigen pad. Dat doe ik nu namelijk ook. Ook dat puzzelstukje viel op zijn plek. En het mooie is eigenlijk dat je het de baas wordt met eten, goed gezond en puur eten. Nu help ik anderen met de begeleiding van voeding bij coeliakie.

Begeleiding voor als jij het lastig vindt

Ik begeleid mensen met deze ziekte, die de acceptatie lastig vinden, die hulp kunnen gebruiken met het opnieuw inrichten van hun huishouden, keuken en hun leven. Heb je trouwens mijn nieuwste checklist al opgevraagd? Je vindt hem op mijn site bij de freebies. Hierin leg ik uit hoe je je huishouden glutenvrij maakt en hoe je omgaat met kruisbesmetting. Bovendien kun je er in dit traject voor kiezen dat ik een keer met je mee ga om boodschappen te doen in jouw supermarkt, op supermarkt safari. Zo laat ik zien wat gezond is en er wel nog kan. En bied ik je bovendien mijn eigen weekmenu aan.

Meer weten?

Wil je meer weten over de coachingtrajecten en begeleiding voeding bij coeliakie? Lees dan mijn pagina www.yacinthapex.nl/coaching. Hier lees je alles over wat ik met jou ga onderzoeken, hoe we de doelen stellen en wat de kosten zijn. En…ben je er nog niet uit? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Ik spam niet, maar je blijft wel op de hoogte! Een kennismakingsgesprek is altijd gratis. Of lees wat mijn klanten schreven over wat zij leerden op mijn testimonials pagina.

2 gedachten over “En toen viel alles op zijn plek

    1. Dank je wel voor je vraag ik gebruik huid haar nagels van Etos. De tuinen heeft biotine maar is duurder. Succes.

Laat een reactie achter