gevoel onmacht door corona

In de greep van Corona

Voel jij je opgesloten, minder vrij of beknot in je doen en laten door de huidige maatregelen? Vrees je voor je baan of de gezondheid van een dierbare of die van jezelf? Dat is een hele logische reactie van ons brein en lichaam. Het ligt in onze genen om ons vrij te voelen en wij Nederlanders hebben dat gevoel nog eens extra door onze geschiedenis en cultuur. Wij zijn een vrijgevochten volk dat zwaar tilt aan vrijheid. Elke generatie heeft daar een steentje aan bijgedragen. En nu voelt het alsof dat helemaal niets heeft betekend. Vandaag vertel ik je in mijn blog hoe je kunt omgaan met het gevoel van onmacht door Corona.

Want en ja maar

Wij zijn behalve vrijgevochten ook opgevoed met het rationele. We rationaliseren alles weg wat ons in de weg zit. Dat lijkt een handige methode om je gevoelens niet de ruimte te geven, maar werkt uiteindelijk tegen je. Natuurlijk doe je mee, met ruimte maken, afstand houden en mondkapjes dragen, want…of ja maar. Vul dat zelf maar in. Iedereen heeft zijn reden om dit wel (of niet te doen). Maar die “want” of “ja maar” is hier nu juist de bottle neck.

Niet meer voelen

Omdat we ons gevoel dus weg rationaliseren, dekken we het als het ware toe. We stoppen het in een pan met een deksel. Maar die pan staat wel op het vuur. En als je niet of het vuur weghaalt of de deksel, dan kookt de pan over. Dan komen alle emoties en gevoelens los, die je zo mooi hebt weg gerationaliseerd. Wat wij dus weer moeten leren is om te voelen wat er te voelen valt. Hier zijn verschillende methodes voor, zoals yoga en meditatie, coaching en EFT bijvoorbeeld.

Emotional Freedom Technique

Met deze techniek leer je weer te voelen waar je emoties zitten. Door het aanraken van bepaalde punten in je lichaam reset je als het ware je brein, zodat deze gevoelens je niet meer lastig vallen. Maar dat is niet alles. Door de ratio te laten vallen en het gevoel toe te laten, kom je terug bij de basis. Onze kern, “Ik ben”.

Terug naar de essentie

Het simpel er zijn stelt ons in staat om diepe rust te ervaren. En dat is juist wat we nu nodig hebben in deze hectische tijd waarin we altijd aan staan en ons zorgen maken. Je neemt de oorzaak van je emoties of je gevoelens er niet mee weg. Daar hebben wij geen invloed op. Wat je wel doet is een manier vinden om hiermee om te gaan.

Aanbieding

Om jou te leren omgaan met het gevoel van onmacht door Corona, heb ik nu een heel mooi aanbod. Ik geef een coaching sessie EFT van 45 minuten en leer jou direct om het daarna zelf te doen. Zodat jij altijd de tools in handen hebt, mocht je overmand worden door welke emotie dan ook. Want dit werkt natuurlijk niet alleen met de emoties rondom Corona, maar met alles wat je belemmert, tegenhoudt of je ervan weerhoudt jezelf te zijn. Een sessie kost nu maar €45,-. Wil je weten wat mijn klanten zeggen die jou voorgingen? Lees dan snel de testimonials. De sessie kan zowel offline of online. Als coach neem ik alle maatregelen in acht. Wil je een sessie boeken, neem dan contact op via mijn website.

Laat een reactie achter