checklists onbezorgde glutenvrije zomer

Gratis checklists voor een onbezorgde glutenvrije zomer

Toen ik ging bloggen over coeliakie en het glutenvrije dieet, ben ik ook glutenvrije checklists en kaartjes gaan maken voor jullie om het leven makkelijker te maken. Eerst kon je die allemaal los downloaden, maar sinds een tijdje zijn ze als een pakket te downloaden. Handig alles bij elkaar. Omdat de zomer in aantocht is en we weer wat meer mogen, deel ik in dit blog met jou welke checklists en kaartjes er in het gratis pakket zitten. Zo heb ook jij met coeliakie met deze gratis checklists een onbezorgde glutenvrije zomer.

Met stip op 1, de BBQ checklist

Deze checklist is misschien wel een beetje coeliakie 2.0, maar veruit het meest gedownloade bestand van alle glutenvrije checklists. Ik snap dat als jij net de diagnose hebt, je niet direct denkt aan onbezorgd barbecueën, maar het kan dus wel. Met deze checklist kun je zelf als gastvrouw of -heer aan de slag of je deelt hem met degene die een BBQ organiseert. Durf je het echt nog niet aan? Misschien heb je dan wat meer vertrouwen nodig. Dat vertrouwen bouw je op door eerst jezelf en je lichaam weer te vertrouwen en daarna anderen die graag voor jou koken en willen dat jij onbezorgd mee kan doen. Dat leer ik je in mijn Help ik heb coeliakie traject.

Je huishouden glutenvrij maken

Heb je pas de diagnose coeliakie dan komt er nogal wat op je af. Laat die BBQ dan nog maar even zitten en zorg eerst dat jouw veilige haven ook echt veilig is voor jou of het gezinslid met coeliakie. Hoe je dat doet vind je op deze complete checklist kruisbesmetting coeliakie. We kijken naar je voorraad- en keukenkasten, je gebruiksvoorwerpen en alle andere dingen waar je aan moet denken als je glutenvrij gaat leven. En we checken gelijk het grootste gevaar, kruisbesmetting. Ben je nu al om en denk je hebben die glutenvrije checklist. Je vindt ze hier. Vind je het lastig om boodschappen te gaan doen voor jezelf, waar je op moet letten in de winkel? Wat is er nu wel en niet gezond? Ik leer het jou in het bovengenoemde coeliakie traject.

Dieetwens coeliakie uitgelegd

Is je huishouden op orde en wil je dat je omgeving leert omgaan met jouw verplichte dieetwens, dan kun je de checklist dieetwens glutenvrij (en lactosevrij) gebruiken. Handig voor je familie en vrienden, maar ook voor juffen en meesters op scholen, KDV en BSO. Zo heb je met deze checklists niet alleen een onbezorgde glutenvrije zomer, maar ben je direct klaar voor back to school als je glutenvrije schoolgaande kids hebt. Vind je het lastig om voor jezelf op te komen of voor de gezondheid van je kind. Ben je bang dat mensen je een zeur vinden, omdat je ziek wordt van een kruimel? In het coeliakie traject leer ik jou hoe je dit kunt doen zonder schuldgevoel. Het gaat namelijk om jouw gezondheid. Niet om een hip dieet.

Handige kaartjes

Als aanvulling op de bovenstaande checklist heb ik ook handige kaartjes gemaakt. Kaartjes om uit te delen of weg te geven voor een verjaardag of partijtje, als je ergens gaat logeren of om mee te nemen op vakantie. En ook weer fijn voor op school, vriendjes en vriendinnetjes, BSO en KDV. Er is er een met in het kort uitgelegd wat coeliakie is en op de ander kun je favoriete merken of gerechten schrijven. Super handig. Weet je waarvoor ik ze ga gebruiken? Voor mijn opname in het ziekenhuis in het najaar. Ja, want hoe erg ook, mijn Maag Lever Darm arts zei het zelf: “In een ziekenhuis is het gedoemd te mislukken, een glutenvrij dieet.” Nu mag ik gelukkig ook mijn eigen eten meenemen, maar dat kan niet overal. De kaartjes zijn van een handig formaat en als je ze op dik papier print, kun je ze neerzetten. Downloaden en printen maar.

Glutenvrij op vakantie

Met de checklist glutenvrije vakantie heb je een onbezorgde glutenvrije zomer of je nou op reis gaat dit jaar of niet. Hierin staat alles waar je aan moet denken als je op vakantie gaat, of onderweg een dagje uit. Van de voorbereiding tot de aankomst en het verblijf. Zo ga je echt met een gerust hart op vakantie. Met deze laatste checklist zijn je checklists voor een onbezorgde glutenvrije zomer compleet. En ja, misschien gaat het toch ergens fout. Wees dan niet te streng voor jezelf. Je doet het goed en goed is goed genoeg. Ook hier leer je dan weer van. Ik heb dat ook allemaal moeten leren en ben ondertussen 5 jaar onderweg. Ontspannen leven met coeliakie kan echt.Downloaden en printen maar. Alle checklists staan bij elkaar in een pdf.

Mocht je meer willen weten over het accepteren en leren omgaan met coeliakie en het glutenvrije leven? Boek een gratis Lichtpuntje.

Een gedachte over “Gratis checklists voor een onbezorgde glutenvrije zomer

Laat een reactie achter