sprong in het diepe

Een sprong in het diepe

Het was het engste wat ik ooit heb gedaan. Ver buiten mijn comfort zone. Iets waarvan ik dacht, dat ga ik pas doen als ik het zeker weet! Mijn vaste baan opzeggen. Maar wat weet je nou helemaal zeker in het leven? Ja, dat we moeten ademen en poepen. Maar verder is alles altijd onzeker in het leven. Alles verandert en niets blijft hetzelfde. Hoe lekker is dan om gewoon die sprong in het diepe te wagen en de touwtjes in eigen handen te nemen.

Alles bij het oude

Vroeger vond ik dat een onrustige gedachte, dan wilde ik liever dat alles altijd hetzelfde bleef. Maar niets bleef hetzelfde. Mijn ouders scheidden, ik kreeg een ziekte en toen nog een en nog een. Vrienden kwamen en gingen, net als banen en mannen. Niets levensbedreigends, maar wel levensveranderend. En daar zit het hem nou net de crux. Dat je van die veranderingen een deugd maakt. Hoe rot het in het begin ook lijkt, er komt altijd iets moois van. Ook al lijkt dat dus niet zo op het moment dat je er midden in zit.

Geloof in jezelf

De afgelopen jaren heb ik geleerd om niet meer zo vaak te luisteren naar de stemmetjes in mijn hoofd met gedachten dat iets toch niet zou lukken of dat het er de tijd niet voor was. Door meer ruimte te maken voor mijn intuïtie, heb ik ook meer vertrouwen gekregen in dat gevoel. Vroeger luisterde ik eerst met mijn hart, maar nam de beslissing met mijn hoofd. En die stemmen gingen bij mij altijd over geld en financiële zekerheid. Best belangrijke zaken om niet lichtzinnig mee om te gaan. Nu luister ik naar mijn hart, dan mogen de stemmen ook nog wat zeggen, maar de beslissing maak ik uiteindelijk op mijn gevoel met het vertrouwen dat het goed is. Dat klinkt misschien ingewikkeld maar dat is het niet. Iedereen kan dat leren.

Je eigen pad volgen

Het mooie is dat ik dat juist ook mijn coachklanten leer. Want hoe uiteenlopend de hulpvragen zijn. Het komt vaak neer op het vertrouwen in henzelf, vaker voor zichzelf willen kiezen, nee durven zeggen of zich minder aantrekken van wat anderen van hun vinden. En dat begint allemaal met het leren luisteren naar je intuïtie. Ruimte maken voor waar de emotie zit, wat het met je doet en hoe je het kunt keren, zodat het voor je werkt en niet tegen je. En dat je het altijd kunt opzoeken als dat nodig is. Successen gaan met kleine stapjes, die echte sprong in het diepe komt later vanzelf.

Focus op je dromen

Nu ik mijn baan heb opgezegd komt er nog meer focus voor mijn bedrijf, mijn food en life coaching en mijn zakelijke diensten als Zij van Glutenvrij. Ik kan niet wachten tot het zover is en ik echt alle energie van de dag daarin kan stoppen. Want wat je positieve aandacht geeft groeit en trek je aan. En dit is wat ik echt wil, dit is waarom mijn pad mijn pad was, al die jaren dat ik niet zo goed wist waar ik heen ging. En weet ik nu waar het eindigt? Nee nog steeds niet, maar dat geeft niet, want het is goed.

Waag jij wel eens een sprong in het diepe? Volg jij je dromen en jouw pad? Of doe je wat anderen van je verwachten en verlangen?!

Laat een reactie achter