glutenvrije paaseitjes test

Zij test glutenvrije paaseitjes

Paaseitjes? Je bent toch aan het detoxen? Ja, dat ben ik ook, maar als dat klaar is, is het bijna Pasen en dan kunnen we los op de glutenvrije paaseitjes. Gekheid natuurlijk, alles met mate, maar nooit meer snoepen is geen optie. Althans niet voor mij. Ik mag al zoveel niet, dat ik een gelukkig mens ben als ik eens iets glutenvrij en lekkers zie in de winkel. Zo ook met de paaseitjes van AH. En…als je leeft volgens de 80-20% regel, kun je dus best genieten van snoep, koek, chips of blokje kaas. Lees dus snel mijn glutenvrije paaseitjes test.

Glutenvrije paaseitjes

In tegenstelling tot het kerstassortiment is het glutenvrije paasassortiment bij Albert Heijn dit jaar heel goed vertegenwoordigd. Goed om te zien, dat het dus echt werkt om je er zo af en toe eens tegenaan te bemoeien. En fijn ook dat ze mij daar serieus nemen. Terzijde: ik heb de glutenvrije musketkransjes voor de kerst, weer gemeld. Afin, die eitjes dus.

Ze zijn er weer in alle soorten en maten, van het eigen merk, van Delicata en allerlei paassnoep van andere merken. Ik mocht van mijn eigen Appie in Leidschenveen de volgende smaken van Delicata testen: Pecan Karamel Zeezout, Passievrucht Mango, Fruitige mix, Framboos cheesecake, Banoffee, Fleur de Sel en Stracciatella.

Fruitige eitjes

Mijn favorieten van vorig jaar met lemon en citroen zag ik dit jaar helaas niet terug en de Ruby (roze) eitjes ook niet. Maar bijna het gehele Delicata schap is helemaal glutenvrij. Behalve een eitje met speculaas, nou dan neem je maar een gewoon eitje met een speculaasje, als je dat echt graag wil. De fruitige mixen zijn friszoet, met een gekleurde vulling die smelt op de tong. Banoffee met puur is dit jaar, meen ik, nieuw. Lekker want puur en dat is minder zoet dan melk en witte chocolade. De witte met framboos cheesecake is denk ik mijn favoriet van de fruit eitjes. Mierzoet dat wel, maar dat hoort erbij. Wil je minder zoete chocolade kies dan altijd voor een pure variant. Kijk ook eens op het etiket van een product, dan zie je precies hoeveel chocolade (cacao) er in een eitje zit.

Super combi choco met zout

Fleur de Sel en de Pecan Karamel Zeezout zijn echte hippe eitjes. Alles met zeezout doet het tegenwoordig goed, dus zo ook paaseitjes. Ik vind het een heerlijke combi dat zilte als tegenhanger van het zoet. Maar je moet ervan houden natuurlijk. Mijn favoriet van deze twee is die met Fleur de Sel, want het is een puur eitje. En ik moet je heel eerlijk bekennen dat mijn chocolade smaak enorm aan het veranderen is. Vroeger was wit zeker favoriet, maar eigenlijk is dit alleen maar vet met suiker. In melk zit al iets meer cacao, maar puur is (als je echt puur hebt) een beetje bitter en dat met zout, is superlekker. Maar nogmaals, smaken verschillen.

Andere lekkernijen voor op de paastafel

Van de week zag ik nieuwe afbakbroodjes van Vrij van Gluten en glutenvrije huismerk van AH. Die ga ik volgende week testen als ze in de winkel liggen. Lekker voor bij de paasbrunch misschien. Verder hoorde ik van de week dat ook het suikerbrood toch voorlopig weer in het assortiment blijft. Duimen maar. Of dat ook geld voor de feeststol weet ik niet zeker, maar als ik mijn favoriete assistent supermarkt manager zie, dan vraag ik het direct.

Help, mijn moeder is voedingsdeskundige

Misschien heb je gemerkt dat ik tegenwoordig meer schrijf over gezonde en ongezonde voeding, of een gezondere keuze. Dat komt omdat ik bijna klaar ben met mijn opleiding tot voedingsdeskundige. Mijn dochter wordt er soms gek van, als ik van alles met elkaar vergelijk en vervolgens gevraagd en ongevraagd mijn mening deel over de al dan niet gezondere keuze die we maken, ze zegt dan elke keer met een quasi verveeld gezicht: Help, mijn moeder is voedingsdeskundige. Lachen toch? Ze doet er maar mooi haar voordeel mee. Want ja hoe zit dat dan met die 80-20% regel? Als jij niet hoeft af te vallen en een gezond gewicht hebt en voldoende beweging krijgt, dan kun je goed en gezond leven volgens deze richtlijn, waarbij de 80% staat voor gezonde voeding (dus alles wat geen koek, snoep, chips, kant en klaar, te zout, te vet, te zoet is) en 20% voor alles wat dat wel is! Meer info? Boek een gratis Lichtpuntje via mijn website of Facebook en ik licht je graag voor.

Onbezorgde paaslunch

Ga je ergens eten binnenkort, of met Pasen vergeet dan niet dat ik allerlei handige kaartjes en checklists heb voor een glutenvrije dieetwens. Want coeliakie is al ingewikkeld genoeg en zeker voor anderen. Je vindt de kaartjes op mijn website bij de freebies.

Zij van Glutenvrij is het alter ego van Yacintha. Ik schrijf over coeliakie en glutenvrij leven in combinatie met gezonde en/of lekkere voeding. Want eten is en blijft een feestje, ook met coeliakie. Meer weten? Neem contact op via de website.

Laat een reactie achter