meimaand coeliakiemaand 2020

Meimaand coeliakiemaand 2020

Wat gaat de tijd toch snel. Het is alweer een jaar geleden dat ik mijn eerste YouTube video’s opnam voor meimaand coeliakiemaand vorig jaar. Nu, een jaar verder ben ik ook nog eens 5 jaar glutenvrij. En wat is er veel veranderd in die tijd. Verbeterd eigenlijk. Maar we kunnen niet genoeg hameren op meer bewustwording over deze irritante auto-immuunziekte aan de dunne darm met verplicht levenslang glutenvrij dieet. Voor alle nieuwkomers deze maand: Het wordt beter! Hoe lees je in dit blog meimaand coeliakiemaand 2020.

IGTV

Om mijn video’s nog bekender te maken bij een groter publiek en meer bewustwording te creëren bij onder andere de horeca, ben ik deze maand gestart om mijn YouTube filmpjes over coeliakie en het glutenvrije dieet ook te delen via Instagram, met IGTV. Zo maken we de ziekte bekender en komt er meer begrip. Want daar draait het om. Als er begrip is komt er meer vertrouwen. En juist dat vertrouwen is heel belangrijk bij deze ziekte.

Control freak

In het begin is het enorm zoeken naar een nieuwe leefstijl, privé en sociaal, met je familie en vooral thuis bij jezelf. Want daar begint het. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken heb ik een checklist gemaakt hoe je je huishouden glutenvrij op orde krijgt. Je kunt deze downloaden op mijn site bij de freebies. Het is een compleet pakket van checklists, maar met deze maak je in ieder geval een goede start. Ben je toe aan een stapje verder, of al een echte glutenvrije die-hard, dan zijn er nog meer checklists, bijvoorbeeld voor onderweg of op vakantie, of als je ergens gaat eten of BBQ-en. Als jij zelf je zaakjes op orde hebt, kun je anderen beter uitleggen hoe het zit. Als je leert vertrouwen op jezelf, dan is het ook makkelijker om anderen te vertrouwen.

Vertrouwen op jezelf en je lijf

Dat vertrouwen in jezelf en je lichaam vooral, is de basis voor een gezond en gelukkig leven met coeliakie. Alleen als je eerst jezelf en je eigen lijf weer vertrouwt, bijvoorbeeld als je merkt dat je darmen gaan genezen of dat je meer energie ervaart, dan kun je eens kijken hoe je je misschien wel kleiner geworden wereld weer een stapje groter kunt maken. Niet iedereen kan dat alleen. Ook daarvoor is de bewustwording in meimaand coeliakiemaand 2020 voor. De medische begeleiding in Nederland is wat coeliakie betreft in de meeste ziekenhuizen goed geregeld, maar de psychische begeleiding laat nog wel eens te wensen over. Zeker omdat mensen vaak niet durven uitspreken dat ze er moeite mee hebben. Er zijn altijd ergere dingen, of men denkt tegen beter weten in: Ik moet dit zelf kunnen! Maar dat hoeft dus niet.

Coeliakiecoaching

Omdat ik zelf de ziekte op latere leeftijd kreeg met een behoorlijke darmschade en beginnende botontkalking weet ik als geen ander wat jij doormaakt als jij net die diagnose hebt. Wat er op je af komt. En vooral wat er allemaal niet meer kan. Met coaching kijken we samen waar bij jou de knelpunten zitten en nadat we dat in kaart hebben gebracht, juist naar wat er allemaal wel nog kan. We kijken wat jou gelukkig maakt, i.p.v. dat je ongelukkig bent, omdat je geen echte croissant of krentenbol meer kunt eten. Want eten is een sociale bezigheid, dus impact heeft het. Of je nu wil of niet.

Wie jarig is trakteert

Omdat ik vorige maand 5 jaar glutenvrij was en omdat het deze maand meimaand coeliakiemaand 2020 is bied ik dit traject aan met een mega korting. Het traject kost nu maar € 199,00 i.p.v. normaal € 399,00. En wat krijg je daarvoor: Een uitgebreide intakesessie van 1,5 uur gevolgd door 5 sessies waarin we per keer bespreken wat op dat moment aandacht nodig heeft. Ik maak oefeningen op maat om je te leren omgaan met jouw nieuwe glutenvrije leven. Desgewenst deel ik glutenvrije makkelijke recepten met je of ga ik met je mee naar de supermarkt. Naast de sessies hebben we geregeld contact via whatsapp en kun je ook altijd e-mailen. Het traject kan zowel online als offline.

Wil je weten of mijn manier past bij jou, boek dan een gratis Lichtpuntje! Meer informatie over het traject vind je op mijn website.

Laat een reactie achter